sreda, 18. april 2018.  16:20h
Pročitano 3421 puta

Miloš Đurin izabran za potpredsednika Demokratske zajednice mladih Evrope

Predstavnici Demokratske stranke Srbije Milica Barbu i Miloš Đurin prisustovali su kao delegati na Kongresu Demokratske zajednice mladih Evrope (DEMYC), koji je održan u Podgorici, 13. aprila.

Predstavnici Demokratske stranke Srbije Milica Barbu i Miloš Đurin prisustovali su kao delegati na Kongresu Demokratske zajednice mladih Evrope (DEMYC) Predstavnici Demokratske stranke Srbije Milica Barbu i Miloš Đurin prisustovali su kao delegati na Kongresu Demokratske zajednice mladih Evrope (DEMYC) DSS

Domaćin Kongresa bila je Nova srpska demokratija.

Demokratska zajednica mladih Evrope je osnovana 1964. godine i druga je najstarija organizacija mladih u svetu. Sedište joj je u Briselu i članica je Evropskog parlamenta. Ona okuplja konzervativne stranke, stranke desnog centra i demohrišćanske stranke. 

Osim Demokratske stranke Srbije, članovi Demokratske zajednice mladih Evrope su još 44 stranke: Narodna stranka španskog premijera Rahoja, Napred Italija bivšeg italijanskog premijera Berluskonija, Nova demokratija iz Grčke, Fides mađarskog premijera Orbana, Mlada Garda Jedinstvene Rusije predsednika Putina, dok su iz regiona prisutni Nova srpska demokratija iz Crne Gore, Srpska demokratska stranka iz Republike Srpske, VMRO-DPMNE iz Makedonije...

 

0 Kongres Demik 1

 

Za predsednika Demokratske zajednice mladih Evrope izabran je Španac iz Narodne stranke, Havijer Hurtado Mira, dok je za potpredsednika izabran Miloš Đurin, član Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije, inače iz Pančeva. 

Podsećamo da je Đurin pre samo mesec dana bio član međunarodne ekspertske grupe na predsedničkim izborima održanim u Ruskoj Federaciji.

Autor:  Saopštenje DSS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00