utorak, 22. avgust 2017.  17:47h
Pročitano 5924 puta

Sanja Patalov nova direktorka Centra za socijalni rad u Pančevu

Sanja Patalov Stojanović danas je na sednici Skupštine Grada Pančeva imenovana za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad u Pančevu. 

Sanja Patalov Stojanović je diplomirani socijalni radnik i zaposlena je u Centru za socijalni rad u Pančevu od oktobra 2006. godine Sanja Patalov Stojanović je diplomirani socijalni radnik i zaposlena je u Centru za socijalni rad u Pančevu od oktobra 2006. godine Pančevo.MOJKraj.rs

Pre toga, odbornici Skupštine grada Pančeva većinom su izglasali nepoverenje dosadašnjem direktoru Centra za socijalni rad. Zoran Albijanić, smenjen je s mesta prvog čoveka ove Ustanove posle 17 godina.

Inicijativu za smenu Albijanića Skupštini Pančeva uputio je Upravni odbor Centra za socijalni rad, usled nezadovoljstva Albijanićevim radom. 

Kako je Željko Sušec, ispred Kadrovske komisije obrazložio, ovo skupštinsko telo prihvatilo je Inicijativu Upravnog odbora i predlog o smeni prosledilo odbornicima na odlučivanje.

Odbornici opozicije želeli su da znaju više o razlozima ove smene, jer kako je Nikola Ćebić, odbornik Dosta je bilo za govornicom kazao, ovo je prvi put u ovom sazivu da je neko smenjen s funkcije, za razliku od drugih koji su sami podnosili ostavke, a ne postoji adekvatno obrazloženje za ovakvu odluku.

 

IMG 20170822 122945

 

Milenko Čučković, član gradskog veća za socijalna pitanja izneo je neke od argumenata zašto je inicirana smena direktora Albijanića, navodeći da on nije bio kooperativan niti je želeo da sarađuje s lokalnom samoupravom. Kako je rečeno, na Albijanićev rad pristizale su brojne pritužbe korisnika, jer nije želeo da komunicira s ljudima koji imaju socijalnu potrebu, a pre oko mesec dana utvrđeno je da je bilo i finansijskih malverzacija, čime će se baviti neki drugi organi.

Zoran Albijanić nije bio u Skupštinskoj Sali da odgovori na optužbe, ali je Žarko Jelisavčić, odbornik Pokreta Dosta je bilo pročitao intervju direktora Albijanića dat jednom lokalnom portalu u kojem demantuje sve navode koji su se pre toga pojavljivali u nekim drugim medijima.

Ipak, nakon kraće rasprave, odbornici su se većinom glasova izjasnili za Albijanićevu smenu.

 

IMG 20170822 111050

 

O novoj v.d. direktora Centra za socijalni rad u Pančevu nije bilo rasprave, već je Sanja Patalov Stojanović imenovana većinom glasova prisutnih odbornika.

Sanja Patalov Stojanović je diplomirani socijalni radnik i zaposlena je u Centru za socijalni rad u Pančevu od oktobra 2006. godine.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00