četvrtak, 13. jul 2017.  19:51h
Pročitano 1591 puta

Na Skupštini Pančeva usvojen prvi ovogodišnji rebalans budžeta

Prvi ovogodišnji rebalans budžeta grada Pančeva usvojen je na današnjem zasedanju Skupštine.

Skupštinsko zasedanje prošlo je bez predstavnika opozicije, jer su oni ponovo, kao i na prethodnoj sednici napustili Skupštinu Skupštinsko zasedanje prošlo je bez predstavnika opozicije, jer su oni ponovo, kao i na prethodnoj sednici napustili Skupštinu Pančevo.MOJKraj.rs

Prema rebalansu budžet je uvećan za 172 miliona dinara i sada iznosi skoro šest milijardi. Osnov za rebalans su veći prihodi ostvareni od poreza na prenos apsolutnih prava, poreza na zarade, kao i poreza na imovinu.

U rebalans su uključena sredstva koja su dobijena od AP Vojvodine: 23 miliona za atarske puteve, 37 miliona dinara za izgradnju kanalizacije u Jabuci i Ivanovu, i Republike Srbije iz koje su stigla sredstva za kupovinu seoskih kuća namenjenih izbeglicama u iznosu od 19 miliona, i 16 miliona dinara za sprovođenje IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Rumunija kojim je predviđeno podizanje energetske efikasnosti u Hali sportova u Pančevu. 

Odbornici Skupštine grada na mesto direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva“ imenovali su Maju Vitman, koja je do sada bila vršilac dužnosti direktora u ovom preduzeću. Takođe je usvojen i niz odluka kojima praktično počinje transformacija JP “Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva” u preduzeće koje će nositi naziv JP “Urbanizam” sa sedištem u Karađorđevoj ulici.

Na sednici Skupštine usvojene su i Odluke o kreditnom zaduženju Grada za 2015, 2016. i 2017. godinu i Izveštaji o stanju životne sredine i bezbednosti saobraćaja na teritoriji Pančeva za prošlu godinu.

Odbornici su usvojili i Predlog zaključka o pristupanju izradi Akcionog plana grada Pančeva za prevenciju i zaštitu od diskriminacije za period od 2017. do 2018. godine, zatim Izveštaj o radu i računovodstveni finansijski izveštaji Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo“ Pančevo za 2016 godinu i Finansijski izveštaji o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća „Higijena“ Pančevo za 2016. godinu.

Na sednici je usvojena Odluka o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima – privrednim subjektima s teritorije grada Pančeva za nabavku mašina i opreme, kao i nekoliko izmena Odluka vezanih za spomenike prirode: Ponjavica, Ivanovačka ada, Stablo crvenolisne bukve u Omoljici, Dva stable belog jasena kod Dolova i Kesten Ćurčina u Pančevu.

Skupštinsko zasedanje prošlo je bez predstavnika opozicije, jer su oni ponovo, kao i na prethodnoj sednici napustili skupštinsku salu. Ovaj put, kako kažu, nezadovoljni zbog predloga dopunskih tačaka i što njihovi predlozi nisu uvršteni u dnevni red.

Samostalni odbornik Oliver Petković je tražio da se formiraju skupštinska tela koja bi se bavila rešavanjem pitanja Apoteke i javnim informisanjem u gradu, tražio je da se raspravlja o korišćenju javnih prostora i stalnim skupštinskim telima, kišnoj kanalizaciji u naselju Mladost, kao i da se sa dnevnog reda skinu sve dopunske tačke za današnju Skupštinu. Nezadovoljni što ovi predlozi nisu dobili neophodnu većinu glasova, odbornici opozicije iz redova DS, Dosta je bilo, SRS i samostalni odbornici napustili su skupštinsko zasedanje. Iz redova opozicije u Sali su ostali predstavnici SPS i Predrag Bogatinčević, samostalni odbornik (nekada član DS-a).

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00