ponedeljak, 5. jun 2017.  06:33h
Pročitano 1997 puta

Stanovnici MZ Kotež birali članove Skupštine

Izbori za 15 članova Skupštine Mesne zajednice Kotež održani su u nedelju, 4. juna na šest biračkih mesta.

Izbori za 15 članova Skupštine Mesne zajednice Kotež održani su u nedelju, 4. juna na šest biračkih mesta Izbori za 15 članova Skupštine Mesne zajednice Kotež održani su u nedelju, 4. juna na šest biračkih mesta Ilustracija

Predsednica komisije za sprovođenje izbora Brankica Jakovljević kaže da je na izbore izašlo 2.523 birača odnosno 23,75 odsto upisanih birača na Kotežu.

Kako je rekla, prema nezvaničnim podacima svih petnaest kandidata koje je predložila SNS su pobedili. Komisiji je stiglo i više prigovora koji su se uglavnom odnosili na izostanak UV lampi i sprejeva tokom ovih izbora, kao i na izostanak spiskova kandidata na biračkom mestu, a takođe su u komisiju stigli i zahtevi kojima se traži uvid u izborni materijal. Komisija će o ovim zahtevima i prigovorima odlučivati u roku od 48 sati.

Srpska napredna stranka proglasila pobedu u MZ Kotež

Srpska napredna stranka sinoć je saopštila da je ostvarila apsolutnu pobedu na izborima za članove Saveta Mesne zajednice „Kotež“ osvojivši svih 15 mandata. 

Ova pobeda je još jedan dokaz da Srpska napredna stranka uživa poverenje građana, rekao je Željko Sušec, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Pančevu.

U novom sazivu Skupštine MZ “Kotež” biće Vasa Jackov, Marija i Miroslav Bošković, Slobodan Bitević, Jovana Naumović, Branislav Raketić, Marijana Banjai, Zoran Milović, Milan Stanković, Dragana Antonijević Đorđević, Suzana Popović, Dragana Radaković, Nemanja Kanjevac, Stanka Radnović i Vesna Furundžić.

“Kotež protiv diktature”: nit sprejeva nit lampi

Grupa građana "Kotež protiv diktature" saopštila je sinoć da su postojale neregularnosti na izborima za Skupštinu mesne zajednice "Kotež" u Pančevu.

"Član 21 Odluke o Mesnim zajednicama grada Pančeva (Službeni list br. 36, od 26. decembra 2011.) i Pravilo o radu biračkih odbora Republičke izborne komisije od 8. marta 2016. godine nalažu korišćenje spreja za obeležavanje glasača i UV lampe za kontrolu glasanja, kojih nije bilo ni na jednom od šest biračkih mesta (35,36,37,38,39 i 40)", navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se dodaje da na biračkim mestima nije istaknut spisak kandidata za Skupštinu Mesne zajednice "Kotež“ za koje se glasa. 

"Zbog svega navedenog Grupa građana "Kotež protiv diktature“ smatra da je ugrožena kako regularnost izbora tako i biračko pravo građana", zaključuje se u dopisu medijima.

Na izborima za Skupštinu MZ Kotež za 15 mesta građani su birali između kandidata s tri liste: 15 kandidata SNS, 8 kandidata SPS i 12 kandidata Grupe građana “Kotež protiv diktature”.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00