četvrtak, 2. mart 2017.  17:52h
Pročitano 1454 puta

Raspisani predsednički izbori za 2. april

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković raspisala je danas izbore za predsednika Republike Srbije. Izbori će biti održani u nedelju, 2. aprila.

Tom prilikom predsednica Gojković se obratila javnosti istakavši da će Odluka o raspisivanju izbora stupiti na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“, rokovi za sprovođenje izbornih radnji počinju da teku istoga dana, a izbore za predsednika Republike Srbije sprovešće organi za sprovođenje izbora, na osnovu odredaba Zakona o izboru predsednika Republike. 

Pozivam građane Srbije da 2. aprila izađu na izbore u što većem broju, i da svojim glasom odluče ko će biti predsednik Srbije u narednom periodu, odnosno mandatu. Pozivam građane Srbije da pažljivo prate predsedničku kampanju i da svojim glasom ocene na prvom mestu programe kandidata, jer oni su od izuzetne važnosti za dalju budućnost i stabilnost Srbije. Pozivam građane i želim im da izaberu najboljeg kandidata, koji će ozbiljno i odgovorno u svom mandatu sarađivati sa Vladom Republike Srbije i boriti se za očuvanje političke i ekonomske stabilnosti, koja je do sada postignuta, kao i slobode, nezavisnosti i suvereniteta Republike Srbije, saopštila je Gojković.

Ona je u svom obraćanju javnosti iznela i poruku kandidatima na predsedničkim izborima.

Imam poruku i za kandidate, želim da u svojim kampanjama poštuju građane Srbije i da računaju na njihove glasove jedino ako im se obraćaju programima a ne mržnjom. Želim im da se za njihove glasove bore programima, radom i odgovornošću, želim i da poštuju demokratske procese i volju građana Srbije koja će biti iskazana na izborima, poručila je predsednica Narodne skupštine.

Autor:  Parlament
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00