subota, 21. januar 2017.  15:00h
Pročitano 2575 puta

LSV uklonila svastike s kuće porodice Klajn u Pančevu

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu danas je organizovao akciju uklanjanja nacističkih obeležja s kuće porodice Klajn u naselju Nova misa.

Odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević Odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević http://lsv.rs/

Kako se u saopštenju ove stranke navodi, antifašizam je jedna od temeljnih vrednosti na kojima počiva moderan svet. 

To su potvrdili članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, koji su pokrenuli konkretnu akciju kako bi pokazali da nije prihvatljivo žigosanje građana na osnovu verske, nacionalne ili drugo pripadnosti, piše u saopštenju.

LSV je danas organizovala uklanjanje nacističkih obeležja sa kuće porodice Klajn u Pančevu.

Odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević, osudio je vandalsko ponašanje ekstremista i istakao da je nedopustivo što je gradska vlast samo deklarativno osudila ovaj čin, ali nije preduzela ništa da se uklone neprimereni grafiti.

Keljević je ukazao da gradski oci vrlo često ističu kako je bogatstvo Pančeva u različitosti, multietničnosti i multikulturalnosti, ali je to samo deo svečanih govora, jer kad se desi nešto ovako, nema nigde nikoga. 

Grad nije preduzeo ništa, što je potpuno nedopustivo. Pančevo pripada svim dobrim ljudima i na svaki oblik raspirivanja verske i nacionalne mržnje treba hitno reagovati, kazao je Keljević.

Pančevački LSV još jednom poziva nadležne organe da što pre otkriju počionioce ovog nemilog događaja i pruže zaštitu porodici Klajn, zaključuje se u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Autor:  Saopštenje LSV
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00