četvrtak, 5. januar 2017.  20:53h
Pročitano 1600 puta

DS: Zašto građani na vreme nisu obavešteni o havariji?

Gradski odbor Demokratske stranke izražava duboko žaljenje zbog smrti radnika u fabrici “Azotara” i izražava zabrinutost reakcijom nadležnih, prilikom proboja dihtunga u pogonu Karbamid.

Šokirani smo činjenicom da građani nisu na vreme obavešteni o havariji u fabirici. Takva vrsta ponašanja, dovela je do ugrožavanja zdravlja ljudi, te se postavlja pitanje, da li su nadležni u gradskoj vlasti na vreme obavešteni o havariji i ako jesu, zašto nisu reagovali? Takođe se postavlja pitanje i kako je moguće da merne stanice opet ne funkcionišu, te nije postojala mogućnost da se izmeri količina amonijaka u vazduhu? Skandalozno je da se već drugi put, za manje od godinu dana, suočavamo sa kasnom reakcijom nadležnih, pa smo sada, poput letošnjeg grada, imali i moguće trovanje građana amonijakom, navodi se između ostalog u saopštenju za javnost.

DS smatra da odgovorni iz gradske vlasti, kao i oni iz fabrike ''Azotara'', moraju biti sankcionisani, kako se ovakvo neodgovorno ponašanje više ne bi ponavljaljalo i kako se zdravlje građana više ne bi dovodilo u pitanje. 

Takođe, pozivamo policiju i tužilaštvo da ispitaju da li u navedenim propustima nadležnih ima i elemenata eventualne krivične odgovornosti, zaključuje se u saopštenju GrO DS u Pančevu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00