subota, 12. novembar 2016.  22:09h
Pročitano 2577 puta

U akciji “Sačuvajmo ćirilicu!” uručene prve zahvalnice

Gradski odbor Srpskog sabora Zavetnici u Pančevu u akciji “ Sačuvajmo ćirilicu” uručio je prve zahvalnice firmama koje u svom nazivu koriste ćirilicu i time doprinose očuvanju srpskog nacionalnog pisma.

Gradski odbor Zavetnika u Pančevu obišao je restoran “Konoba 32″, MK Biro, kafanu ” Kordun”, kafanu “Đeram”, pekaru Smiljanić, restoran “Kod Tetke” i stovarište RAS i njihovim vlasnicima uručio zahvalnice zbog korišćenja ćirilice Gradski odbor Zavetnika u Pančevu obišao je restoran “Konoba 32″, MK Biro, kafanu ” Kordun”, kafanu “Đeram”, pekaru Smiljanić, restoran “Kod Tetke” i stovarište RAS i njihovim vlasnicima uručio zahvalnice zbog korišćenja ćirilice Z.P.

Iako je sadašnjim Ustavom RS predviđeno da je u Republici Srbiji u službenoj upotrebi srpski jezik i ćirilično pismo, smatramo da ona i dalje nije dovoljno zaštićena i da je neophodno kod ljudi probuditi svest o važnosti njenog očuvanja, kaže Slavko Radojčić, predsednik GrO Zavetnika u Pančevu.

On je zajedno sa članovima gradskog odbora Draganom Filipovim, Aleksom Joksimovićem i Stefanom Marečekom obišao restoran “Konoba 32″, MK Biro, kafanu ” Kordun”, kafanu “Đeram”, pekaru Smiljanić, restoran “Kod Tetke” i stovarište RAS i njihovim vlasnicima uručio zahvalnice zbog korišćenja ćirilice.

 

zavetnici cirilica

 

Zavetnici Pančevo će nastaviti da sprovode ovu akciju i u narednom periodu. Srpski sabor Zavetnici nastaviće i ubuduće da sprovodi aktivnosti koje imaju za cilj promociju srpske kulture i zaštitu nacionalnog pisma srpskog naroda.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00