petak, 4. novembar 2016.  19:49h
Pročitano 1954 puta

I Pančevo u “Nedelji parlamentarizma”

Povodom Međunarodnog dana demokratije Narodna skupština Republike Srbije i inicijativa Otvoreni parlament najavili su održavanje druge „Nedelje parlamentarizma“ od 7. do 13. novembra pod sloganom „Imate reč”. 

Nedelja parlamentarizma je serija događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Organizovanjem različitih događaja otvara se prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

I Pančevo će, zahvaljujući Udruženju građana “Prepoznaj u sebi”, koje je partner u projektu, organizovati susret s narodnim poslanikom iz Pančeva, ali i sa odbornicima pančevačke Skupštine.

Događaji koji su podržani i odobreni od strane Narodne skupštine Republike Srbije i inicijative Otvoreni parlament su Poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije u ponedeljak, 7. novembra u 11 sati i upoznavanje sa narodnim poslanikom ili poslanicom iz Pančeva. Biće to prilika da mladi razgovaraju s Marinika Tepićm, narodnom poslanicom Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Pančeva, kao i poseta gradskoj skupštini i upoznavanje sa predsednikom Skupštine Pančeva, Tigranom Kišem, u sredu, 9. novembra u 11 časova.

Prilikom posete pančevačkoj skupštini mladi iz ovog Udruženja imaće priliku da razgovaraju i sa četiri odbornika gradske skupštine, iz redova parlamentarnih stranaka:

Milica Todorivić – SNS
Vladan Keljević – LSV
Predrag Bogatinčević – DS
Ranc Karolj – SVM.

U obe posete aktivno učešće će imati i novinarska sekcija Udruženja koja ima pitanja za predstavnike lokalnog i republičkog parlamenta, saopšteno je iz Udruženja građana “Prepoznaj u sebi” iz Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00