petak, 1. jul 2016.  15:09h
Pročitano 2581 puta

Marinika Tepić na čelu Odbora za evrointegracije

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić iz Pančeva izabrana je danas za predsednicu Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije. 

Marinika Tepić izabrana je za predsednicu Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Marinika Tepić izabrana je za predsednicu Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije LSV

Za njenu zamenicu izabrana je Elvira Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Tepić je nakon izbora i preuzimanja predsedavanja tim skupštinskim telom zahvalila na podršci koju je dobila i poručila da veruje da će dve žene na čelu odbora, među njima i ona kao predsednica koja dolazi iz opozicione stranke, biti dodatni kvalitet, preneo je Tanjug.

Sigurna sam da će radna agenda biti zahtevna, naročito u okolnostima u kojima se Srbija zatekla i u okolnostima novog parlamentarnog sastava gde posle dužeg vremena imamo evroskeptike. To je povod za dodatni rad i argumente i za mene je to pravi izazov da utemeljimo namere i ciljeve, rekla je Tepić. 

Ona je za N1 izjavila da, bez obzira na tihe rampe koje u hodu ka Evropskoj uniji mogu da se dogode, sa tog puta Srbiju ništa ne može da odvrati.

I kao predsednica Odbora i kao narodna poslanica ja ću se maksimalno založiti za to da ne bude nikakvih „isklizavanja“ iz tog nekog korita kojim smo, ipak, utemeljeno počeli da idemo, istakla je Marinika Tepić.

Odbor za evropske integracije je prvi parlamentarni odbor koji je u ovom sazivu izabrao za predsednika poslanika iz redova opozicije. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00