utorak, 17. maj 2016.  16:07h
Pročitano 2525 puta

Savez vojvođanskih Mađara prvi put u gradskom parlamentu

Nakon lokalnih izbora u Pančevu Savez vojvođanskih Mađara će u gradskoj skupštini imati jednog odbornika.

Savez vojvođanskih Mađara u Pančevu će ići u vlast sa Srpskom naprednom strankom Savez vojvođanskih Mađara u Pančevu će ići u vlast sa Srpskom naprednom strankom Pančevo.MOJKraj.rs

Karolj Ranc, predsednik GO SVM u Pančevu kaže da je ovo prvi put od uvođenja višestranačja da će Savez vojvođanskih Mađara u našem gradu imati svog odbornika.

U lokalnom parlamentu štitićemo prvenstveno stavove manjina i druge teme koje procenimo da su od interesa za građane. Želimo da iskažemo veliku zahvalnost građanima što su glasali za nas i dali nam mogućnost da dobijemo predstavnika u lokalnom parlamentu, rekao je Ranc na današnjoj konferenciji za novinare.

On je saopštio da će SVM u Pančevu biti u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom koja ima 39 odbornika, ali da bez obzira na to što će biti sa njima u vlasti nisu bili zainteresovani za funkcije izvršne vlasti.

Izrazili smo želju za učešće u radu nadzornih odbora i komisija, tamo ćemo imati svoje ljudi, nismo hteli u izvršnu vlast, odgovorio je na pitanje novinara Ranc.

 

Karolj Ranc SVM

 

On je izjavio da će odbornici lokalnog parlamenta zakletvu položiti u četvrtak, 19. maja, i da će SVM delovati u oblasti pitanja manjina, ali i obrazovanja.

Savet za međunacionalne odnose će se formirati kao stalno telo, aktiviraćemo njegov rad, jer, ilustracije radi, dvojezični nazivi ulica ne koštaju mnogo, a znače puno. Svoje delovanje vidimo i u oblasti obrazovanja kako bi se u škole vratili jezici manjina. Imamo dobre odnose sa ostalim nacionalnim zajednicama i nadamo se da će i oni nakon nekih narednih izbora imati svoje predstavnike u parlamentu, rekao je Ranc.

On je podsetio na Fondaciju “Prosperitati” i finansijsku pomoć koju će Mađarska pružiti pripadnicima mađarske nacionalne zajednice u naredne četiri godine kroz konkurse, pa se nadaju da će biti u prilici da pomognu građanima Pančeva i okolnih opština da ostvare finansijsku podršku na konkursima ove Fondacije.

 

IMG 20160517 095710

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00