utorak, 12. april 2016.  22:27h
Pročitano 1569 puta

DS: Vratićemo ukinutu pomoć penzionerima

Na današnjoj konferenciji za novinare, kandidat za gradonačelnika Pančeva Demokratske stranke dr Dušan Stojić, predstavio je članove svog tima za oblasti socijalne zaštite i brigu o penzionerima - Nemanju Tereka i Anku Stamatović.

Nemanja Terek, član Gradskog odbora DS-a rekao je da u Pančevu živi oko 700 osoba sa invaliditetom i da se Demokaratska stranka uvek zalagala za njihovo što šire uključivanje u društvene procese.

Zahvaljujući Zakonu o radu i zapošljavanju iz 2009-te godine u Srbiji zaposleno 10 hiljada osoba sa različitim vidovima invaliditeta, rekao je on.

Terek je rekao da sada nije idealna situacija za osobe sa invaliditetom, ali da će Demokratska stranka raditi na poboljšanju uslova njihovog života i rada.

Većina naših sugrađana danas živi na ivici egzistencije i zbog toga moramo doneti paket socijalnih mera koje će za cilj imati da makar malo rasterete kućne budžete u ovim teškim vremenima. Zato ćemo ukinuti finansiranje raznih komisija i troškova koje služe za finansiranje partijskih kadrova. Prioritet će nam biti bolje upravljanje i uštede u javnim preduzećima, a ne na penzionerima. Naši najstariji moraju imati pomoć u kući ako im je to potrebno u naseljenim mestima isto kao i u gradu, rekao je dr Dušan Stojić.

DS foto

 

Dr Stojić je najavio da će se truditi da najstariji sugrađani budu bezbedni, da imaju dobru zdravstvenu i socijalnu pomoć koliko je to moguće u ovim vremenima, ne na uštrb smanjivanja njihovih penzija već na uštrb povećanja broja stvari koje može da im pruži gradska uprava da bi njihov život u ovim teškim vremenima bio dostojanstveniji.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00