petak, 8. april 2016.  23:15h
Pročitano 2885 puta

Pančevački SPS obeležio Svetski dan zdravlja u Gradskom parku

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u četvrtak, 7. aprila u Gradskom parku obeležio je Svetski dan zdravlja, koji je ove godine bio posvećen dijabetesu.

GO SPS-a 7. aprila je u Gradskom parku obeležio je Svetski dan zdravlja, koji je ove godine bio posvećen dijabetesu GO SPS-a 7. aprila je u Gradskom parku obeležio je Svetski dan zdravlja, koji je ove godine bio posvećen dijabetesu GO SPS Pančevo

Tim povodom pančevačke socijaliste obišla je potpredsednica SPS-a, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, koja je čestitala ovaj dan svim zdravstvenim radnicima u Srbiji. Ona je istakla  da zdravstvenim radnicima treba odati veliko priznanje za stručnost i humanost, jer  postoje zbog naših građana, odnosno naših pacijenata.

Pravo na lečenje je jedno od elementarnih ljudskih prava i  pravo na lečenje imaju svi – stav je Socijalističke partije Srbije. Svi mi smo ponekad u situaciji da nam je potrebna primena neke medicinske mere, što znači svi smo pacijenti. Stav strukture kojoj pripadam, a to je Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija je sledeći - mi mislimo da je neuporedivo značajnije sprečiti nego lečeti, posebno u momentu kada se neko razboli i kada treba brzo postaviti dijagnozu. Mi mislimo da je pravo na lečenje jedno od elementarnih ljudskih prava i ne smeju se lečiti samo bogati, i ne sme se sprečavati bolest samo kod bogatih, jer pravo na lečenje imaju svi. Rehabilitacioni tretmani i kvalitetna terapija moraju biti dostupni što većem broju ljudi, a da bi se  to dogodilo Srbija mora krupnim koracima napred i 24. aprila ćemo verovatno to i pokazati, izjavila je prof. dr Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica SPS-a. 

Predsednik Gradskog odbora SPS-a, Nikola Dangubić istakao je značaj posete potpredsednice socijalista Pančevu i zdravstvenim radnicima u našem gradu.

Socijalistička partija Srbije u Pančevu zalaže se za uređeniju Opštu bolnicu pod jednim krovom, za kvalitetnije lečenje, dijagnozu i terapiju dostupnu svim građanima i lekara u svakom selu. Na taj način biće lakše i pacijentima, ali i mladim lekarima, koji će dobiti posao, rekao je Dangubić i pozvao sve sugrađane da na izborima 24. aprila zaokruže 5 na listi kandidata za odbornike i 3 na republičkoj i pokrajinskoj listi.

 

Pnedejak Bajatvic

 

Dušan Bajatović predstavio Program SPS-a u Pančevu

Kandidat SPS za pokrajinskog premijera, Dušan Bajatović, koji je i predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a u ponedeljak, 4. aprila posetio je Pančevo. On je razgovarao sa građanima Pančeva i članovima i simpatizerima ove stranke i istakao da se prethodnih godina učestvovao u borbi za opstanak dva pančevačka i srpska giganta – Azotare i Petrohemije.

Pozdravljam pre svega Pančevce pošto sam prethodnih šest, sedam godina mnogo vremena i truda uložio da ne propadne osnovna ekonomska vrednost Pančeva - petrohemijski kompleks, uključujući i rusku investiciju u Rafineriju nafte Pančevo. Smatram da smo mnogo pomogli da opstanu Azotara i Petrohemija, jer su ove fabrike srce ekonomskog života grada Pančeva. Žao mi je što u ovom trenutku ne postoje neke druge delatnosti i što poljoprivreda nije razvijenija, rekao je Bajatović.

 

Bajatvic i Dangubic

 

Bajatović je naglasio da je u narednom periodu najvažnija reindutralizacija Srbije, a posebno Vojvodine, stavljajući naglasak na poljoprivrednuj proizvodnju i subvencije za poljoprivrednike. Dušan Bajatović je rekao da je Socijalistička partije Srbije protiv prodaje obradive zemlje strancima, da je za osnivanje banke sa većinskim domaćim kapitalom, što je uslov da se mala i srednja preduzeća razvijaju dugoročnim, jeftinim kreditima.

SPS je za razvoj, a ne samo štednju, poručio je Bajatović.

Predsednik Gradskog odbora SPS-a, Nikola Dangubić zahvalio se Dušanu Bajatoviću na poseti i podsetio birače u Pančevu da se socijalisti zalažu za  Pančevo u koje se investira, gde se zna vrednost domaće privrede i svakog novog radnog mesta, jer samo Pančevo koje ima plan može biti bezbedan grad.

 

Sainovic

Nikola Šainović govorio na tribini u Pančevu

Visoki funkcioner SPS-a Nikola Šainović, nekadašnji premijer Srbije i vicepremijer Savezne Republike Jugoslavije, koji se posle 13 godina provedenih u Hagu vratio u Srbiju i u politički život kao član Glavnog odbora SPS-a u ponedeljak, 4. aprila održao je tribinu u Pančevu. Tribina, u organizaciji Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Pančevu, bila je posvećena prošlosti, sadašnjosti i budućnosti SPS-a, predstojećim izborima, ciljevima NATO pakta u Srbiji, Haškom tribunalu i drugim temama.

Kao državotvorna stranka moramo objasniti kako ćemo živeti s NATO-om u našem susedstvu, a da ostanemo vojno neutralni i gradimo saradnju sa prijateljskim zemljama kao što su Rusija i Kina. Socijalistička partija Srbije budućnost prema Evropskoj uniji vidi u mogućnosti da bude kao i zemlje poput Finske, Austrije, Švedske, Irske, koje su i u EU i imaju sačuvanu vojnu neutralnost. SPS vidi mogućnost da takvu integraciju gradi sa Evropskom unijom i da izbegne zamku da je uslov za ulaz u EU, ulaz u NATO, kazao je Šainović.

On je rekao da su sukobi iza nas i da je sve drugačije, kao i Socijalistička partija Srbije čiji je funkcioner. 

Politički realizam nameće da se posle rata traže posleratna rešenja koja stabilizuju mir, jer se nećemo valjda vraćati u ratove, poručio je Šainović. 

 

Autor:  GO SPS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00