sreda, 9. mart 2016.  02:05h
Pročitano 1637 puta

Pančevački socijalisti obeležili Međunarodni dan žena

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije Pančeva, Savet omladine i Forum žena u Pančevu pod sloganom „Reč je o ženi“ obeležili su Međunarodni dan žena – 8. mart. 

Aktivisti SPS-a 8. marta su u Gradskom parku ženama poklanjali crvene ruže i čestitke Aktivisti SPS-a 8. marta su u Gradskom parku ženama poklanjali crvene ruže i čestitke GO SPS Pančevo

Socijalistička omladina Pančeva je organizovala akciju, u kojoj su aktivisti SPS-a u Gradskom parku ženama poklanjali crvene ruže i čestitke. 

Predsednik Saveta omladine SPS-a u Pančevu, Nestor Josivljević čestitao je svim ženama Osmi mart i podsetio da to ne treba da bude jedini dan kada se sećamo prava i položaja žena. 

Do sada je dosta učinjeno na poboljšanju položaja pripadnica nežnijeg pola, ali još dosta treba da se uradi, naročito kada je reč o borbi protiv nasilja u porodici i izjednačavanju plata žena i muškaraca. Smatramo da je u Pančevu uradjeno puno toga na poboljšanju položaja žena i zalagaćemo se da se još puno toga uradi. Žene su najveći resurs koji imamo, imamo ih u velikom broju i u Izvršnom i u Gradskom odboru stranke, Forumu žena i Savetu omladine i pančevački socijalisti će poštovati zakonom propisanu obavezu da trećina kandidata na izbornim listama budu žene. Dan žena je uvek bio levičarski praznik, nastao kao simbol borbe za politička, ekonomska i socijalna prava žena i još jednom ga čestitamo svim našim sugrađankama, rekao je Josivljević. 

Predsednik pančevačkih socijalista, Nikola Dangubić na svečanosti u prostorijama stranke čestitao je praznik svim ženama i simbolično uručio po jednu ružu i čestitku ženama socijalistkinjama.

 

Levica u Srbiji - od Karađorđa do XXI veka 

„Levica u Srbiji - od Karađorđa do XXI veka” naziv je tribine Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, koja je u nedelju, 6. marta održana u Maloj sali Gradske uprave. 

Gost tribine bio je profesor Predrag Marković, doktor istorijskih nauka i potpredsednik SPS-a. Prema njegovim rečima Socijalistička partija Srbije je jedina ozbiljna levičarska partija u Srbiji, najdublje ukorenjena u našoj istoriji i našem narodu.

 

Markovic

 

Levica u Srbiji je suštinski najprirodniji izbor. SPS se zalaže za osnovne vrednosti levice socijalnu pravdu, jednakost, društvo jednakih šansi, jednakost za sve pogotovo kada su su u pitanju obrazovanje i zdravstvo. Smatram da će socijalisti kao jedina ozbiljna levičarska partija upravo iz ovih razloga osvojiti više glasova nego na prethodnim izborima, rekao je Marković.

Potpredsednik socijalista je podsetio da je socijalizam kao sistem pružao stabilnost,sigurnost i jednake šanse za sve, ali da mu je zamerana politička represija. 

Malo više pravde i dostojanstva svima bi značilo. Zdravlje i obrazovanje moraju da budu pristupačni svakom u Srbiji. Svako dete treba da ima pristup obrazovanju. Domovi zdravlja ne smeju da se gase. Ljubi bi trebalo da žive dostojanstveno od svog rada i da napreduju, istakao je Marković. 

On je naglasio da socijalisti u Srbiji i u Pančevu imaju dobar kadar i da su jedna od retkih stranaka, koja ima ideologiju.

Autor:  GO SPS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00