ponedeljak, 7. mart 2016.  15:21h
Pročitano 2413 puta

Raspisani i lokalni izbori za 24. april

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković raspisala je danas izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 24. april 2016. godine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima.

Predsednica Narodne skupštine je naglasila da se ta odluka ne odnosi na odbornike skupština gradova Beograda i Zaječara, kao ni na odbornike skupština opština Aranđelovac, Bor, Vrbas, Kovin, Kosjerić, Lučani, Majdanpek, Medveđa, Mionica, Negotin, Odžaci i Pećinci, jer su u tim lokalnim samoupravama održani vanredni lokalni izbori u periodu od 2013. do 2015. godine.

Izbori za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije održaće se 24. aprila 2016. godine.

Gradska uprava grada Pančeva izlaže na uvid Jedinstveni birački spisak – deo biračkog spiska za područje grada Pančeva.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnom sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave
 www.mduls.gov.rs 
unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Jedinstveni birački spisak od danas će biti izložen na uvid u Gradskoj upravi u kancelariji 107 na 1. spratu. Radnim danima od 7.30 do 15.30 sati, zainteresovani građani mogu izvršiti uvid u birački spisak i zahtevati upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska do 8. aprila u 24 časa, nakon čega se birački spisak zaključuje.  

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i na podnošenje zahteva za izmenu biračkog spiska ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Posle zaključenja biračkog spiska od 9. aprila do 20. aprila u 24 časa zahtev za promene u jedinstvenom biračkom spisku građani podnose Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska, podnosi se pismeno Gradskoj upravi grada Pančeva. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00