sreda, 2. mart 2016.  12:11h
Pročitano 1986 puta

SPS: Poljoprivreda je šansa Pančeva i Južnog Banata

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije veruje da je poljoprivreda šansa Pančeva i Južnog Banata i da se zajedničkim trudom i radom može doći do pomaka u ovoj oblasti.

Pančevački socijalisti podržaće razvoj zadrugarstva i stručnih službi, koje će doprineti primeni savremenih tehnologija u poljoprivredi i koje će biti u stanju da efikasno pomognu i pruže servis poljoprivrednim gazdinstvima Pančevački socijalisti podržaće razvoj zadrugarstva i stručnih službi, koje će doprineti primeni savremenih tehnologija u poljoprivredi i koje će biti u stanju da efikasno pomognu i pruže servis poljoprivrednim gazdinstvima Pančevo.MOJKraj.rs

Unapređenje poljoprivredne proizvodnje podrazumeva nove investicije, obuku seljaka za primenu savremenih tehnologija, koje će omogućiti veće prinose i niže troškove, kao i povećanje konkurentnosti naših proizvoda na zahtevnom svetskom tržištu hrane.

Tribina “Levica u Srbiji – od Karađorđa do 21. veka”

“Levica u Srbiji – od Karađorđa do 21. veka” naziv je tribine na kojoj će govoriti Predrag Marković, doktor istorijskih nauka i potpredsednik SPS-a. Tribina će biti održana u nedelju, 6. marta, u 18 časova, u Maloj sali Gradske uprave Pančevo. Organizator tribine je GO SPS Pančevo.

Nikola Dangubić, predsednik GO SPS Pančevo kaže da ova stranka pruža podršku povećanju poljoprivrednih poseda, promeni fiskalne politike i povoljnijim uslovima kreditiranja poljoprivredne proizvodnje.

U cilju podsticanja poljoprivredne proizvodnje u Pančevu potrebno je obezbediti podršku razvoju poljoprivrednih gazdinstava bespovratnim sredstvima ili povoljnim kreditima određene namene, kao i podršku nekomercijalnim – staračkim poljoprivrednim gazdinstvima putem finansijske pomoći u odgovarajućim iznosima i putem stimulisanja da neobrađeno poljoprivredno zemljište izdaju u zakup. Takođe, u cilju podsticanja poljoprivredne proizvodnje potrebno je obezbediti dodatna finansijska sredstva iz pretpristupnih fondova EU, donacija, kao i kreditna sredstva međunarodnih finansijskih institucija, kaže Dangubić.

S obzirom na činjenicu da Pančevo i okolna sela imaju povoljne resurse za poljoprivredu, koji su nedovoljno iskorišćeni, za Gradski odbor SPS-a prioritet u trošenju sredstava iz agrarnog budžeta je razvoj agrara.

Dušan Stanojković, član Izvršnog odbora GO SPS Pančevo kaže da je za ovu stranku ključno pružanje podrške mladim poljoprivrednicima.

Imamo mnogo neiskorišćenog potencijala i neobrađenog državnog zemljišta, koje bi trebalo dati mladima za pokretanje poljoprivredne proizvodnje uz povoljno kreditiranje kupovine poljoprivrednih mašina. Budući da je zastupljena niska proizvodnja voća, povrća i cveća, neophodno je raditi na edukaciji proizvođača i na subvencionisanju dugogodišnjih zasada i podizanju sistema za navodnjavanje, kao i na subvencionisanju stočarstva i mini farmi, rekao je Stanojković.

Pančevački socijalisti podržaće razvoj zadrugarstva i stručnih službi, koje će doprineti primeni savremenih tehnologija u poljoprivredi i koje će biti u stanju da efikasno pomognu i pruže servis poljoprivrednim gazdinstvima.

Autor:  GO SPS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00