sreda, 24. februar 2016.  22:25h
Pročitano 1565 puta

SPS: briga o najstarijim sugrađanima jedan od prioriteta

Briga o penzionerima i starim ljudima jedan je od prioriteta Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Pančevu.

Sa konferencije za novinare SPS u Pančevu Sa konferencije za novinare SPS u Pančevu GO SPS Pančevo

S obzirom na činjenicu da je Partija ujedinjenih penzionera Srbije u našem gradu kolektivno pristupila Srpskoj naprednoj stranci, podsećamo da je Socijalistička partija Srbije, koja već 25 godina deli sudbinu građanki i građana Pančeva, partija koja ima poseban socijalni program za naše najstarije sugrađane. 

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Pančevu smatra da odlazak PUPS-a na lokalu neće oslabiti socijaliste i ne očekuje manji rezultat na predstojećim izborima. Uvek smo poštovali mišljenje i odluke svih učesnika u političkom životu Pančeva, pa tako poštujemo i odluku Partije ujedinjenih penzionera Srbije, koji su bili korektan koalicioni partner na prethodnim lokalnim izborima. Iako su se opredelili da uđu u SNS uvereni smo da bi imali odlične rezultate i da su na izbore izašli samostalno, jer bi to bio način da provere sopstvenu snagu i poverenje kod građana, rekao je Nikola Dangubić, predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Pančevu.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije nastaviće da insistira na zaštiti i zbrinjavanju najugroženije kategorije građana, među kojima su stara lica i samohrana staračka domaćinstva na selu.

Smatramo da briga društva sa svih aspekata mora da bude usmerena na rešavanje problema starih osoba, koji su najčešće egzistencijalni i veoma kompleksni. Ako mi sutra budemo tim koji će voditi Pančevo posebnu pažnju posvetićemo teškom socijalnom položaju penzionera, koji su za vreme svog radnog veka radili u niskoproduktivnim granama tako da im najčešće penzije nisu dovoljne da se zadovolje osnovne životne potrebe zbog čega su egzistencijalno zavisni od pomoći drugih ili žive u krajnjoj bedi i siromaštvu, izjavio je Nikola Dangubić.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije konstatuje da je zabrinjavajuće što u Pančevu ima više penzionera nego zaposlenih (po podacima Republičkog zavoda za statistiku radi 28.032 radnika naspram 44.184 penzionera) i oni često izdržavaju mlađe članove domaćinstava, pa i čitave familije.

Autor:  GO SPS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00