sreda, 17. februar 2016.  15:21h
Pročitano 2509 puta

“Nultim” rebalansom indirektno prihvaćeni predlozi SPS-a

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije podsetio je javnost da je krajem decembra prošle godine prilikom usvajanja budžeta Grada Pančeva za 2016. godinu ukazao da bi sredstva na nekim pozicijama trebalo da budu bolje raspoređena.

Nikola Dangubić i Melita Popović Nikola Dangubić i Melita Popović GO SPS Pančevo

Iako su svi naši amandmani tom prilikom odbijeni, moramo da primetimo da je na poslednjoj sednici gradske skupštine na kojoj je izglasan „nulti“ rebalans indirektno prihvaćena većina onoga što je SPS predočio u poslednjih mesec i po dana, kako na sednici Skupštine Grada Pančeva, tako i na konferencijama za novinare, što smatramo našim uspehom, ocenio je Nikola Dangubić, predsednik Gradskog odbora SPS-a Pančevo.

Gradski odbor SPS-a posebno raduje što je samo mesec i po dana nakon što je ukazao na propust gradske vlasti u kreiranju budžeta zbog umanjenja naknada za socijalnu zaštitu za čak 40 miliona dinara, socijalna pomoć rebalansom uvećana za 22 miliona dinara.

Iako i dalje nismo zadovoljni obimom sredstva za socijalnu zaštitu kao socijalno odgovorna partija nastavićemo da ukazujemo na propuste, jer ova gradska vlast ne treba da štedi na račun najsiromašnijih i najugroženijih građana.Bili smo u pravu kada smo tokom januara na konferencijama za novinare predočili tešku situaciju u pančevačkom zdravstvu i prosveti, pa nas raduje što će iz gradskog budžeta i dva miliona dinara biti izdvojena za nabavku medicinske i druge opreme u Opštoj bolnici, kao i 700 hiljada dinara za osnovne i srednje škole, izjavila je Melita Popović, članica Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS-a Pančevo.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije ponovio je da ni budžet ni rebalans budžeta Grada Pančeva nisu ni razvojni ni socijalni, kao da i u njemu nema mesta za investicije.

Nedopustivo je da povećanje troškova za 389 miliona dinara čine korišćenje usluga i robe u visini od 226 miliona dinara, u okviru kojih su samo tekuće popravke, kao i specijalizovane usluge i usluge po ugovoru. Takođe, nelogičnost u rebalansu predstavljaju i ostali rashodi u visini od 83 miliona dinara – od čega su dotacije nevladinim organizacijama povećane za čak 45 miliona dinara, a novčane kazne i penali za 38 miliona dinara. Niz nelogičnosti može se zapaziti i u podacima po funkcionalnoj kvalifikaciji, gde na ime troškova rasvete povećanje iznosi 60 miliona dinara od čega su stalni troškovi 15, a tekuće popravke 45 miliona dinara ili održavanje puteva kroz razne pozicije, koje je dostiglo čak 815 miliona dinara odnosno 14 % ukupnih rashoda što je apsurdno, jer taj iznos je veći od socijalne zaštite, bezbednosti, obrazovanja i zdravstva zajedno, istaknuto je na konferenciji za novinare GO SPS-a.

Socijalistička partija Srbije će i dalje kroz svoje delovanje u Pančevu i okolnim selima ukazivati na probleme i načine njihovog rešavanja, kojima se položaj i briga o našim sugrađankama i sugrađanima može popraviti.

Jedan od načina za to su i naše akcije “Otvorena vrata”, koje smo nedavno počeli da sprovodimo u prostorijama Gradskog odbora SPS-a u Ulici Žarka Zrenjanina broj 17.
Ponedeljak je rezervisan za zdravstvo, pa će 22. februara od 17 do 18 časova dežurati prim. dr Rastko Guberinić, neurolog spec. neuropsihijatar, dr Slavica Janošević, pedijatar-neonatolog, dr Jelica Maksin, spec. infektolog i dr Jelenka Stojković, spec. opšte medicine.
Utorak od 17 do 18 časova rezervisan je za komunalna pitanja i probleme građana, kojima će se baviti potpredsednica pančevačkih socijalista, Olivera Radulović, četvrtak za pravne savete, koje će od 17 do 18 časova davati advokat Ljiljana Babić, dok će sredom od 16 do 18 časova dežurati predsednik Gradskog odbora SPS-a, Nikola Dangubić.

Autor:  GO SPS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00