petak, 12. februar 2016.  13:26h
Pročitano 1018 puta

Omladina SPS-a za ostanak mladih u Srbiji

Jedan od strateških ciljeva Saveta omladine Socijalističke partije Srbije u Pančevu je zapošljavanje mladih, što je i u Strategiji brige o mladima Pančeva 2014-2017. jedna od prioritetnih oblasti, saopšteno je iz ove stranke.

Iako su kao osnovni problemi mladih prepoznati - nedostatak mogućnosti da steknu prvo radno iskustvo i nedostatak sistemske podrške programima zapošljavanja i samozapošljavanja mladih malo toga je promenjeno u praksi i rezultati su iz godine u godine sve poražavajući.

Savet omladine Socijalističke partije Srbije u Pančevu mora da ukaže na činjenicu da je prema najnovijim podacima Srbija u samom vrhu lestvice sa stopom nezaposlenosti mladih od preko 50 procenata. Svaki drugi mladi čovek u Srbiji, koji ima do 25 godina je nezaposlen i u ovom trenutku nema izgleda da će se situacija promeniti. Samo u poslednjih 25 godina iz Srbije se iselilo više od 300 hiljada mladih i obrazovanih ljudi. Zbog velikog odliva mozgova i nepostojanja perspektive za mlade situacija je alarmantna, kaže Nestor Josivljević, predsednik Saveta omladine Socijalističke partije Srbije u Pančevu.

Savet omladine Socijalističke partije Srbije u Pančevu smatra da više nema vremena za čekanje.

Naš cilj je ujedinjenje podmladaka svih političkih partija, predstavnika Saveta za mlade, neformalnih grupa i nevladinih organizacija kako bi zaustavili odliv mladih obrazovnih ljudi iz Srbije. Pošto mladi predstavljaju budućnost ove zemlje apelujemo i na naše starije kolege - odbornike i poslanike da čuju naš glas – da nas podrže kada u budžetima planiraju sredstva za mlade, da daju podršku za razvoj naših ideja i preduzetničkog duha, za realizaciju stručne prakse, samozapošljavanja i stvaranje novih radnih mesta, navodi se u saopštenju ove stranke.

Veoma je važno dati podstrek mladima da se bore za svoju budućnost i na taj način stiču samopouzdanje, jačaju kreativnost i društvenu odgovornost.

 

SPS mladi

 

“Reč je o ljubavi” za sve Pančevce

Savet omladine Socijalističke partije Srbije u Pančevu u nedelju, 14. februara povodom Dana zaljubljenih će organizovati u Gradskom parku, od 15 časova do 17 časova tradicionalnu akciju “Reč je o ljubavi”.

Ovo je jedna od prvih ovogodišnjih akcija Saveta omladine Socijalističke partije Srbije u Pančevu. Nedavno smo obeležili Nacionalni dan bez duvanskog dima, 31. januar, a u pripremi je i obeležavanje Osmog marta – Dana žena. Naše sugrađanke i sugrađane podsećamo da je pokrenuta i akcija “Otvorena vrata – za zdravstvo” i da u ponedeljak, 15. februara, od 17 do 18 časova u prostorijama SPS-a, u Ulici Žarka Zrenjanina 17, dežura doktorka Jelenka Stojković, specijalista opšte medicine, rekao je Aleksandar Ranisavljev, potpredsednik Savet omladine Socijalističke partije Srbije u Pančevu.

Savet omladine Socijalističke partije Srbije u Pančevu prepoznat je od strane starijih kolega kao oslonac Gradskom i Izvršnom odboru, jer je i strateški okvir politike naše stranke uključivanje mladih u sve partijske aktivnosti.

 

Autor:  GO SPS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00