sreda, 3. februar 2016.  23:06h
Pročitano 2341 puta

SPS za Bolnicu “pod jednim krovom”

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije zalaže se za unapređenje sistema zdravstvene zaštite u Pančevu, jer lečenje u pančevačkoj Opštoj bolnici predstavlja podvig kako za bolesnika, tako i za porodice i osoblje ove ustanove zbog neadekvatnih uslova, nedostatka lekova, opreme, kadrova i prostora. 

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije zalaže se za unapređenje sistema zdravstvene zaštite u Pančevu, saopšteno je na konferenciji za novinare Gradski odbor Socijalističke partije Srbije zalaže se za unapređenje sistema zdravstvene zaštite u Pančevu, saopšteno je na konferenciji za novinare GO SPS

Opšta bolnica u Pančevu smeštena je u osam posebnih zgrada starijih od 40 godina, koje nisu funkcionalno povezane. Najlošije stanje je u Internističkom bloku glavne zgrade Bolnice, gde je smešteno i najveće odeljenje u Bolnici – Interno odeljenje, a najbolje u renoviranom Hiruškom bloku glavne zgrade. Gradski odbor Socijalističke partije Srbije smatra da se ovi problemi mogu rešiti organizovanjem rada bolnice “pod jednim krovom” uz međusobnu funkcionalnu povezanost i mogućnost transporta bolesnika u krevetu, iz jedne jedinice u drugu. 

 “Otvorena vrata – za zdravstvo” za sve Pančevce 

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije od ponedeljka, 8. februara počinje sa sprovođenjem akcije “Otvorena vrata - za zdravstvo”.
Vrata prostorija Socijalističke partije Srbije, u Ulici Žarka Zrenjanina broj 17, svakog ponedeljka, od 17 do 18 časova, biće otvorena za sve Pančevce, kojima su potrebni saveti, razgovori i konsultacije sa lekarima i medicinskim osobljem.
Ovog ponedeljka u prostorijama SPS-a dežuraće doktor Stanislav Milošević, internista-kardiolog. 
Poziv za učešće u akciji “Otvorena vrata – za zdravstvo” upućen je svima, koji žele da se uključe. Za dodatne informacije možete se javiti na telefon Gradskog odbora SPS-a 347-022.

Mi se zalažemo da sva odeljenja i hirurškog i internističkog bloka, budu pod istim krovom, kako bolesnik ne mora da bude transportovan sa Neurologije da bi uradio rendgen ili skener pluća da dođe do bolnice ili nekih drugih dijagnostičkih procedura koje bi morale da se odrade i u vreme leta, kada su visoke temperature, ili zimi, kada su niske temperature i kada je sneg, izjavio je dr Rastko Guberinić, predsednik Saveta za zdravstvo Gradskog odbora SPS-a. 

Budući da se uskoro očekuje proces akreditacije u Opštoj bolnici, Gradski odbor Socijalističke partije Srbije konstatuje da upravo ocenjivanje kvaliteta rada ove zdravstvene ustanove treba iskoristiti za definisanje potrebnih promena i prioriteta za unapredjenje sopstvenih usluga.

Neophodno je uložiti u opremu, uslove rada i novu tehnologiju, jer medicinska opremljenost Opšte bolnice je nedovoljna i skoro svakom odeljenju i službi nedostaje neophodna oprema,a postojeća je stara. Brojni problemi se moraju sveobuhvatnije rešavati da bi se došlo do pravog rešenja i da bi naši sugradjani imali pristojne uslove za lečenje i oporavak u našoj bolnici, rekao je dr Stanislav Milošević, član Saveta za zdravstvo Gradskog odbora SPS-a. 

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije podseća da primarna zdravstvena zaštita mora biti dostupna svima, na što jednostavniji način, bez obzira na mesto boravka i zalaže se da se uspostavi bolja organizacija u sekundarnoj i tercijalnoj zdravstvenoj zaštiti. Pošto zdravstveni sistem čine zdravstveni radnici i gradjani, svako od nas ima mogućnost da ga učini boljim, pa ćemo ponovo inicirati uvodjenje porodičnog lekara, poboljšati način zakazivanja pregleda, a zalagaćemo se i za skraćenje lista čekanja za preglede i operacije, sva sa ciljem da pacijenti budu zadovoljni.

 

Autor:  GO SPS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00