četvrtak, 28. januar 2016.  18:59h
Pročitano 1562 puta

LSV: Pančevački SNS sam najbolje blati svoj ugled

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu zahteva od istražnih organa da u najkraćem roku ispitaju zloupotrebu Biračkog spiska u gradu Pančevu, koji se prethodnih dana našao u rukama aktivista Srpske napredne stranke dok su obilazili kućne pragove građanki i građana Pančeva u potrazi za glasovima.

Marinika Tepić, šefica Izbornog štaba LSV Pančevo i članica Predsedništva LSV Marinika Tepić, šefica Izbornog štaba LSV Pančevo i članica Predsedništva LSV http://lsv.org.rs/

Kako je u saopštenju LSV, koji je potpisala Marinika Tepić, članica Predsedništva Lige, navedeno, šef Odborničke grupe LSV u Pančevu Miloš Veselinov najavio je krivične prijave protiv službenog lica Gradske uprave Pančevo zaduženog za staranje i čuvanje ovog zaštićenog dokumenta. 

U saopštenju za medije podseća se da je i on sam, na svom kućnom pragu tražen od aktivista SNS, i upravo od njih čuo da je papir koji drže u rukama Birački spisak.

Veselinov je član LSV, a ne SNS, kako je to pokušao da objasni šef pančevačkih naprednjaka Željko Sušec, najavljujući kontratužbu, a pod nemuštim izgovorom da aktivisti SNS "rade reviziju članstva". Blaćenju ugleda SNS, kao predmet najavljene tužbe ove stranke protiv LSV, doprineli su sami naprednjaci svojim kontinuiranim omalovažavanjem građana, uvereni da se niko ne sme javno oglasiti povodom njihovog maltretmana sada već nezaustavljivo puštenog s lanca, navodi se dalje u ovom saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine, takođe, jedva čeka i najavljene krivične prijave protiv Pokrajinske Vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koje je Sušec takođe najavio.

Fabrikovanje laži i insinuacije Srpske napredne stranke u pokušaju izazivanja neprestane tenzije među građanima kako bi sakrila svoju besciljnu i nasilničku politiku naročito na nižim lokalnim nivoima, jednako su istinite kao i navodno pokradeni džak glasova na izborima 2012. godine, koji su čelnici ove stranke, mimo ikakve odluke suda, otvarali usred Beograda i mahali glasačkim listićima kao da su smeće.

To zapravo i jeste odnos SNS prema građanima i biračima, a obzirom da ni istraga o ovom slučaju nikada nije sprovedena u skladu sa zakonom, iako smo upravo mi na tome godinama na insistirali. Stoga, braneći Ustavom i zakonom pravo svakog građanina na slobodan izbor, ali i na izražavanje slobodnog mišljenja i odbranu istine, LSV nema nameru da ćutke trpi one koji pokušavaju da Pančevo i ovo društvo uvuku u glib jednoumlja i ćutanja, zaključuje se u saopštenju u čijem potpisu je Marinika Tepić, šefica Izbornog štaba LSV Pančevo i članica Predsedništva LSV.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00