sreda, 9. decembar 2015.  12:59h
Pročitano 1422 puta

DS: Skulpturi “Dve žene” je mesto ispred Gradske uprave

Gradski odbor Demokratske stranke podržava zahteve nevladinih organizacija, kao i peticiju koju građani potpisuju, po pitanju zahteva za izmeštanje skulpture ''Dve žene'', Save Sandića.

Stefan Josimov i Zoran Lautaš iz GO DS Pančevo Stefan Josimov i Zoran Lautaš iz GO DS Pančevo GrO DS

U saopštenju ove stranke navodi se da smatraju da spomeniku vojvodi Knićaninu, koji bi trebalo da zameni ''Dve žene'', nije mesto ispred Gradske uprave.

''Dve žene'' ili ''Udovice'' se na ovom mestu nalaze više od pola veka i kompletna stručna javnost je saglasna u mišljenju da je ovaj spomenik značajan za naš grad. 

Takođe obaveštavamo javnost da nismo protiv postavljanja spomenika vojvodi Knićaninu, ali smatramo da stručna javnost i nadležni u Gradskoj upravi moraju zajedničkim snagama da se dogovore oko lokacije za jedan ovakav spomenik, navodi se dalje u saopštenju.

Demokratska stranka poziva nadležne u gradskoj vlasti, da se oglase i da podrže zahtev koji su uputile nevladine organizacije. Takođe, pozivamo i sve političke činioce, a pogotovo one koji su deo gradskog parlamenta da se priključe ovoj peticiji i odbrani kulture u našem gradu.

Mi smo našim delovanjem prethodnih godina pokazali da nam je razvoj kulture veoma važan i iz ovih razloga obaveštavamo javnost da će Demokratska stranka na sve načine podržati ove zahteve, zaključuje se u saopštenju GO DS Pančevo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00