sreda, 25. novembar 2015.  17:42h
Pročitano 1313 puta

DS: gradska vlast mora biti u kontaktu s građanima

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo, oštro reaguje povodom problema koje su izneli građani, a tiču se cene daljinskog grejanja.

DS smatra da su Pančevci, koji su korisnici sistema daljinskog grejanja, apsolutno u pravu kada traže smanjenje cene DS smatra da su Pančevci, koji su korisnici sistema daljinskog grejanja, apsolutno u pravu kada traže smanjenje cene GO DS Pančevo

Naime, pre svega smatramo da je obaveza svake vlasti da bude u stalnom kontaktu sa građanima, te nas je neprijatno iznenadila činjenica da se na sastanak po ovom pitanju, koji su sami građani i organizvovali, niko ispred gradske vlasti nije pojavio, piše u saopštenju DS-a.

Takođe smatramo, da su naši sugrađani, koji su korisnici sistema daljinskog grejanja, apsolutno u pravu kada traže smanjenje cene. Jasno je da je cena gasa na tržištu umanjena za nešto više od 23%, samim tim su zahtevi građana potpuno opravdani. 

Svedoci smo svi da je JKP ''Grejanje'' zahvaljujući naplatama iz prošle grejne sezone ostvarilo dobit od 103 miliona dinara, što je pokazatelj da je potrošnja naplaćivana za 16.6% više od realne. Zato smatramo da su građani u pravu kada traže ili povraćaj sredstava ili da se grejanje ne plaćaje mesec i po dana, izjavio je Zoran Jovanović iz Demokratske stranke.

Demokratska stranka poziva predstavnike gradske vlasti, kao i nadležne u JKP ''Grejanje'', da izađu u susret našim sugrađanima, umanje im račune za daljinsko grejanje i tako pokažu da su odgovorniji od nesposobne Vlade, koja je smanjenjem plata i penzija, tim istim građanima oduzela, skoro, pa elementarna prava, zaključuje se u saopštenju DS-a.

 

Autor:  GO DS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00