utorak, 20. oktobar 2015.  22:38h
Pročitano 613 puta

SDS: Kada će proraditi nova deponija?

Gradski odbor Socijaldemokratske stranke - Boris Tadić Pančevo pita JKP Higijenu „kada će proraditi nova deponija i kada će prestati da se deponuje smeće na staroj deponiji koja iz dana u dan raste? “

U saopštenju ove stranke, koje je potpisao Srđan Miković, navodi se da je nedopustivo da se još uvek blizu centra Pančeva stvara veštačko brdo od smeća, kao i da je vrlo malo učinjeno na planu razvrstavanja smeća.

U drugim gradovima pravilnim upravljanjem ovim poslovima ostvaruju se čak i značajni prihodi, a mi smo svedoci da je u Pančevo problem i sa redovnim iznošenjem smeća.

U poslednjih dvadesetak dana mnogi delovi grada, pa i sam centar su pod smećem i lišćem koje leti iz kontejnera i sa ulica, a Pančevo liči na jedno veliko smetlište. Iako vidimo po jednog ili dva radnika JKP „Higijena“ koji se trude da to sakupe, to sve je nedovoljno bez ozbiljne akcije.

Ne sme da bude izgovor da je loše vreme ili da duva jak vetar, jer Pančevo zaslužuje planski rad i mnogo više, piše u saopštenju Socijaldemokratske stranke.

Uz izostanak odgovora na pitanje „Ko je odgovoran za nestanak ogromne količine šljunka-iberlaufa na novoj deponiji? “, kao i druga pitanja koja se tiču iznošenja smeća, nije ponuđeno ni adekvatno rešenje za problem postojanja pasa lutalica koji se u čoporima slobodno kreću po gradu i naseljenim mestima.

„Uz podsećanje da su građani u dosadašnje opremanje i rad JKP „Higijena“ uložili mnogo, zahtevamo rezultate!“, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Srđan Miković, predsednik Gradskog odbora SDS-Boris Tadić Pančevo.

 

Autor:  GO SDS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00