petak, 29. januar 2021.  14:25h
Pročitano 4378 puta

Odbornici usvojili novi Statut grada Pančeva

Na osmoj sednici Skupštine grada većina odluka doneta je jednoglasno, glasovima vladajuće većine i opozicije. Usvojen je Predlog odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Pančeva, koji je obrazložio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Većina odluka usvojena je jednoglasno Većina odluka usvojena je jednoglasno Pančevo MOJKraj

 

Kako je objasnio, u novom Statutu između ostalog ukida se funkcija pomoćnika gradonačelnika za javne nabavke i uvodi se nova – pomoćnik gradonačelnika za investicije i infrastrukturne projekte.

Ova izmena je važna kako bi se povećala efikasnost rada lokalne uprave, objasnio je gradonačelnik Stevanović.

Odbornici su usvojili i odluke vezane za izradu plana generalne regulacije kojim bi se formirala parcela za postavljanje nove trafostanice i izgradnju novih dalekovoda na potezu kod Severne industrijske zone.

Na ovoj sednici grada Pančeva, odbornici su prihvatili predlog da se promeni odluka da prevoz svih penzionera sa teritorije grada Pančeva ubuduće bude u potpunosti regresiran od strane grada.  

Usvojeni su i druga izmena programa poslovanja JKP „Kombrest“ Banatski Brestovac za 2020. godinu sa Finansijskim planom i Prva izmena posebnog programa korišćenja subvencija iz budžeta grada Pančeva za 2020. godinu, kao i Program rada i finansijski plan Turističke organizacije grada Pančeva za 2021. godinu.

Na dnevnom redu je bila je i Informacija o postupanju grada Pančeva povodom korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez pravnog osnova u agroekonomskoj 2019/2020. godina.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00