sreda, 7. oktobar 2015.  18:08h
Pročitano 1026 puta

SDS: Naći rešenja za problem pijaće vode

Gradski odbor Socijaldemokratske stranke u Pančevu saopštio je da zaista nije bilo potrebno upozorenje Zavoda za javno zdravlje iz Ćuprije da je pijaća voda u Banatskom Novom Selu neispravna za piće.

Iako je stanje na terenu izuzetno složeno, ova vest je novoseljanima zvučala kao otkriće vruće vode na početku 21. veka, a ne kao neka novost i nepoznanica. 

I neuki stanovnik ovog naseljenog mesta je mogao još pre godinu dana bez ikakve analize da konstatuje istu stvar, jedino su bakterije možda bile različite. Golim okom se videlo da voda ne valja, da je zagađena i štetna po ljudsko zdravlje, piše u saopštenju ove političke partije.

Od početka godine ceo spektar bakterija i mikroorganizama se nastanio u pančevačkoj pijaćoj vodi, ali i u Dolovu i u drugim naseljenim mestima. 

Umesto da vlast zasuče rukave i nađe trajna rešenja za problematične deonice seoskih i gradskih vodovoda, stanje je iskorišćeno najpre za politička potkusurivanja, pa tek na kraju privremeno sanirane posledice, dok se uzroci u gotovo svim slučajevima još ispituju, ili možda kriju.    

Socijaldemokratska stranka-Boris Tadić poziva sam vrh države da u pauzama gradnje Beograda na vodi svrati i do Pančeva, ne samo po glasove uoči izbora, već i onda kada su građanima najpotrebniji, jer lokalna vlast očigledno nije u stanju da reši osnovne životne probleme građana koji se iz dana u dan umnožavaju, rekao je Srđan Miković, predsednik gradskog odbora SDS-Boris Tadić.

 

Autor:  GO SDS Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00