sreda, 9. septembar 2020.  13:07h
Pročitano 2974 puta

Odbornici usvojili Plan generalne regulacije za Kačarevo i Plan detaljne regulacije za magistralni vodovod Kačarevo-Banatsko Novo Selo

U Pančevu je danas održana Sednica Skupštine grada Pančeva. Na početku skupštinskog zasedanja predsednik lokalnog parlamenta Tigran Kiš obavestio je prisutne odbornike da su formirane tri odborničke grupe: Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i grupe građana „Za svoj grad“.

Sednica Skupštine grada Pančeva održana je danas, 9. septembra Sednica Skupštine grada Pančeva održana je danas, 9. septembra R.Đ.

Predsednik odborničke grupe Srpske napredne stranke je Saša Levnajić, a njegov zamenik Marko Mladenović.

Predsednik odborničke grupe Socijalističke partije Srbije je dr Darko Jaćimovski, a njegova zamenica dr Stanislava Milošević.

Predsednik odborničke grupe „Za svoj grad“ je Bogdan Milovac, a njegova zamenica Teodora Stanković.

Tigran Kiš je takođe obavestio odbornike da su ostavke na odbornička mesta podnele Maja Vitman iz Srpske napredne stranke i Jelica Petrović iz Srpske radikalne stranke, a novi odbornici od danas su Tina Granić iz SNS-a i Petar Jojić iz SRS-a.

Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Kačarevo, kao i Predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za magistralni vodovod Kačarevo-Banatsko Novo Selo usvojeni su jednoglasno. Kako je i sam predsednik Skupštine Tigran Kiš konstatovao, ovo je prvi put posle deset godina da je neka Odluka u lokalnom parlamentu usvojena jednoglasno i glasovima vladajuće koalicije i glasovima opozicije.

Između ostalog, odbornici su usvojili Odluku o završnom računu budžeta Grada Pančeva za 2019. godinu, kao i predlog Odluke o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga.

Takođe su usvojeni Planovi rada za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu ustanova kulture na teritoriji grada i naseljenih mesta, kao i finansijski izveštaji pančevačkih ustanova kulture za prošlu godinu.

Većinom glasova odbornici su usvojili i izveštaj o radu Turističke organizacije Pančevo za 2019. godinu, kao i godišnji program rada Komunalne milicije za ovu godinu.

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Pančeva usvojen je i Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti u gradu Pančevu. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00