subota, 3. oktobar 2015.  20:59h
Pročitano 1315 puta

SDS: Dok se oni svađaju, Pančevci ispaštaju

Za loš odnos vlasti prema Pančevu, a naročito za loš odnos prema datim obećanjima u oblasti zdravstva i prema preuzetim obavezama i ingerencijama kada je reč o finansiranju zdravstvene zaštite svi negiraju krivicu, a građani Pančeva trpe, navodi se u saopštenju Socijaldemokratske stranke.

Socijaldemokratska stranka traži da se to promeni, jer naš grad to zaslužuje.

Činjenica je da je na dečjem odeljenju pančevačke bolnice, nakon penzionisanja dr Baumana, ostao samo jedan jedini pulmolog. A ista je situacija i sa kardiologom i nefrologom na pomenutom odeljenju. 

O ostalim nedostacima nećemo ovog puta. Pitamo se kako je moguće, da su dozvolili Pokrajina, Republika, Grad i ko god se negde nešto pita u vezi zdravstva u Pančevu, pa još za to i prima neki novac, da Pančevo ostane sa jednim pulmologom. Možda bi se složili sa time da je Pančevo ekološko čista sredina, da je naš vazduh bez uticaja Petrohemije, Rafinerije, Azotare, kotlarnica i drumskog saobraćaja. Ali, kada znamo kakav je kvalitet našeg vazduha i koliki broj dece pati od problema disajnih organa, smatramo da je ovakav propust pa, zašto da ne, i nemar svih nivoa vlasti, nedopustiv, neprihvatljiv i iznad svega neetičan, piše u saopštenju ove političke partije.

Socijaldemokratska stranka, kao odgovorna politička partija, zahteva od Ministarstva zdravlja Republike Srbije da hitno odobri specijalizacije za sve deficitarne kadrove na dečijem odeljenju pančevačke bolnice. Jedino tako ćemo izbeći  situaciju da ne možemo da lečimo decu od plućnih bolesti, na početku 21. veka.

Ujedno ovakav nemar pripisujemo političkim nesuglasicama na liniji Republika-Pokrajina, jer da je drugačije našlo bi se rešenje i pre pokrajinskih izbora, zaključuje se u saopštenju SDS-a.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00