petak, 18. septembar 2015.  07:40h
Pročitano 940 puta

Nagrade za dečju scenu „Pođi tuda...“

Dečija scena “Pođi tuda…” Kulturnog centra Pančevo ove godine slavi deseti rođendan i u ovoj godini jubileja, na Festivalu dečijih pozorišta “Lanefest” u Kikindi pančevačkoj predstavi za decu “Mačak u čizmama” pripale su brojne nagrade.

Nagrade za dečju scenu „Pođi tuda...“ KC Pančevo

Među njima i ona najvažnija – dečijeg žirija.

Festival dečjih pozorišta „Lanefest“ koji se prošle nedelje održao u pozorištancu „Lane“ u Kikindi okupio je dečija pozorišta iz Srbije. Selektorka ovogodišnjeg festivala Gordana Rauški inače glumica Narodno pozorišta iz Kikinde za najmlađe pozorišne sladokusce je odabrala niz maštovitih predstava, a u takmičarskoj konkurenciji našao se i „Mačak u čizmama“ u produkciji dečje scene „Pođi tuda...“ Kulturnog centra Pančeva.

U nedelju 13. septembra svečanom dodelom nagrada i predstavom „Škola za klovnove“, koju su u čast nagrađenih izveli članovi kikindskog Dečijeg pozorišta Lane, završen je prvi festival predstava za decu – Lanefest. 

Nagradu za najbolju predstavu na „Lane festu“ po odluci stručnog žirija (Bojana Marić, Svetlana Milić, Brane Marjanović) odnela je predstava „Pinokio“ Pan teatra iz Beograda, dok je po oceni dečijeg žirija (Miona Vujašević, Milana Nedin, Vanja Nedomački) nagrada za najinteresantniju predstavu dodeljena predstavi „Mačak u čizmama“ Dečije scene Pođi tuda Kulturnog centra Pančeva. 

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Ljubiši Milišiću (predstava „Kukuriku bajka“ Novosadskog novog teatra),  dok su  nagradu za najbolju žensku ulogu ravnopravno podelile Alisa Lacko i Jelena Đulvezan (predstava „Mačak u čizmama“). 

Predstava „Mačak u čizmama“ ponela je još dve nagrade: za najbolju scenografiju (Zoranu Misiti i Snežani Orđević) i za muziku (Aleksandru Saši Lokneru). 

Nagrada za najbolju kreaciju lutke dodeljena je Farago Tiboru (predstava „Kukuriku bajka“), dok je pohvalu za animaciju lutaka dobila predstava „Snežna kraljica“ Pozorišta iz ranca iz Novoga Sada.

Ansambl kikindskog Dečjeg pozorišta "Lane" dobio je pohvale za organizaciju i celokupnu atmosferu, uz ocenu samih učesnika da Festival ima sve redispozicije da izraste u respektabilan dečiji festival.

Organizaciju premijernog "Lane Festa" podržali su opština Kikinda i Kompanija NIS. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00