subota, 21. decembar 2019.  08:08h
Pročitano 964 puta

U Pančevu održani “Dani slovenačkog filma”

U Pančevu je od 17. do 19. decembra održana revija filmova koji su bili prikazani u okviru programa “Dani slovenačkog filma”. Za tri dana prikazano je šest filmova od kojih su tri bila kratkometražna i tri dugometražna. 

sa Dana Slovenačkog filma u Pančevu sa Dana Slovenačkog filma u Pančevu J.V..

Selektor festivala bio je naš poznati reditelj Dragomir Zupanc koji je u saradnji sa Slovenačkom kinotekom iz Ljubljane obezbedio premijerno prikazivanje filmova koji su ove godine bili na repertoaru filmskog festivala u Portorožu, a koji je održan sredinom septembra.

Organizatori ovog programa bili su Društvo Slovenaca “Sava” iz Beograda, Dom omladine Pančevo i Udruženje Slovenaca “Logarska dolina” iz Pančeva. 

Ljubomir Radovanović urednik filmskog programa pančevačkog Doma omladine istakao je da su filmovi na ovogodišnjoj reviji bili veoma zanimljivi, da je selekcija filmova bila kvalitetna i da su se filmovi dopali probirljivoj pančevačkoj publici. Takođe je dodao da će tokom naredne godine biti prikazano još filmova iz Slovenije, da će se uspostaviti saradnja sa Slovenačkom kinotekom iz Ljubljane i da je planirano da se ova manifestacija tradicionalno ponovo održi krajem sledeće godine u dvorani “Apolo” pančevačkog Doma omladine, koja ispunjava sve uslove za održavanje ovakvog programa. 

Dragomir Zupanc selektor festivala izjavio je da je veoma zadovoljan saradnjom sa pančevačkim Domom omladine i Udruženjem Slovenaca “Logarska dolina” sa kojim je ove godine po prvi put organizovana revija i u Kovinu. Zupanc je pohvalio odličnu organizaciju i sve saradnike koji su omogućili da slovenačke filmove vidi publika u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu, Vršcu, Smederevu i Kovinu. 

Josip Veber predsednik pančevačkog Udruženja Slovenaca “Logarska dolina” rekao je da ova manifestacija ima veliki kulturni značaj za Slovence u Pančevu i da će sledeće godine u njenoj organizaciji uzeti učešće i gosti iz Slovenije.

Autor:  J.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00