nedelja, 24. novembar 2019.  22:51h
Pročitano 1437 puta

Pančevo: Izložba fotografija „Efekat realnosti“

Izložba fotografija „Efekat realnosti“ kojom udruženje građanki FemPlatz iz Pančeva obeležava početak kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“ biće otvorena u ponedeljak, 25. novembra u 19 sati u galerijskom prostoru Agencije KomunikArt (Vojvode Živojina Mišića 6, u pasažu).

Rad Anastasije Kojić Rad Anastasije Kojić promo

Kompletan program, naziv i identitet izložbe je produkt zajedničkog i samostalnog rada fotografkinja koje izlažu na ovoj izložbi, a to su Anastasija Kojić, Una Laurenčić, Čarna Nikolić, Žana Šišić, Tamara Kostrevc, Irena Ljubanović i Iva Tojčić. 

Cilj izložbe je da pokažemo snagu, kreativnost i otpornost mladih fotografkinja, ali i da ih aktivno uključimo u kreiranje aktivnosti organizacije FemPlatz. 

 

UnaLaurencic EfekatRealnosti 02

 

Pored toga, namera FemPlatz-a je da predstave različite perspektive i sagledavanje barijera i izazova sa kojima se suočavaju žene u Srbiji, ali i da pokažu moguće načine osvajanja slobode. 

Izložba je sastavni deo globalne kampanje 16 Dana aktivizma protiv nasilja prema ženama. Kampanja počinje 25. novembra kojim se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama, a završava se 10. decembra kada slavimo Međunarodni dan ljudskih prava.

Izložba fotografija „Efekat realnosti“ osmišljena je i realizovana u okviru Resilient Roots projekta koji sprovodi organizacija FemPlatz uz podršku CIVICUS-a, Accountable Now, Keystone accountability.

Autor:  KomunikArt
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00