četvrtak, 21. novembar 2019.  14:57h
Pročitano 1774 puta

Balerini iz Pančeva Tatjani Tatić nagrada za ulogu belog i crnog labuda

Narodno pozorište iz Beograda obeležiće svoj dan dodelom godišnjih nagrada, a među ovogodišnjim dobitnicima je i balerina iz Pančeva Tatjana Tatić.

Balerina Tatjana Tatić na sceni Balerina Tatjana Tatić na sceni Privatna arhiva/FB

Nagrada Narodnog pozorišta za najbolja individualna premijerna umetnička ostvarenja u okviru repertoara Narodnog pozorišta u sezoni 2018/2019 pripala je Tatjani Tatić, solistkinji Baleta, za glavnu ulogu Odete/Otilije u baletu Labudovo jezero, Petra Iljiča Čajkovskog.

U obrazloženju se navodi da je Tatjana Tatić u jednom od najzahtevnijih  baletskih dela klasičnog repertoara ubedljivo prikazala dva dijametralno suprotna lika: krhkog, nežnog belog labuda i hladnu, nadmenu, crnu labudicu. Tehnički sigurno i precizno, ali i veoma emotivno, odličnom interpretacijom i sugestivnim glumačkim izrazom osvojila je publiku, zaključuje se u obrazloženju.

Inače, premijera čuvenog „Labudovog jezera“ u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova izvedena je 2. juna u Narodnom pozorištu u Beogradu. Tatjana Tatić (1995) prvi solista Baleta Narodnog pozorišta igra glavnu ulogu – lik Odilije i Odete, belog i crnog labuda. Prvi solista Igor Pastor igra princa Zigfrida.

Tatjani Tatić ovo nije prva nagrada u profesionalnoj karijeri. Mlada balerina iz Pančeva je 2017. godine dobila nagradu "Radomir Vučić" koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara Nacionalnog teatra.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00