četvrtak, 19. septembar 2019.  16:44h
Pročitano 1154 puta

Grupa Alice in WonderBand na Ethno.com festivalu (VIDEO)

Grupa Alice in WonderBand gostovaće 28. septembra u 20 sati na festivalu Ethno.com u Pančevu sa koncertom "RikaTaka, novi balkanski ritam" u dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Detalj s nastupa na festivalu u Hamburgu Detalj s nastupa na festivalu u Hamburgu Georg Tedeschi

Tradicionalna muzika iz Srbije i ostalih zemalja Balkana u novim aranžmanima izvedena kroz spoj telesnih perkusija i pevanja predstavlja kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način.  

Pesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, kao i pesme nacionalnih manjina kroz melodije, ritmove, ali i tekstove opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski, živeći na trusnom području u stalnim previranjima.

Kroz ovo muzičko putovanje vodi vas par umetnika, čiju priču takođe otkrivamo na ovom putu.

Alice in WonderBand su uspešno nastupali u Srbiji, regionu (Crna Gora, Hrvatska, Republika Srpska, Hrvatska) i inostranstvu (Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, Turska). 

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti - spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, su se edukovali kod svetski poznatih telesnih perkusionista. Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni.

Višnja Obradović – rediteljka je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i komedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

RiKaTaKa, novi balkanski ritam

Izvođači: Marko Dinjaški, Ana Vrbaški
Režija: Višnja Obradović
Kostim: Lutkart
Frizura: Beastic
Trajanje: 50 minuta

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00