sreda, 18. septembar 2019.  10:35h
Pročitano 881 puta

Pančevo među domaćinima „Beogradskih međunarodnih susreta pisaca“

Katamaran „Panuka“ u Pančevu biće svojevrsna pozornica za poetsko poslepodne u subotu, 21. septembra u okviru 56. Međunarodnih susreta pisaca.

Katamaran Panuka biće svojevrsna pozornica domaćim i stranim pesnicima Katamaran Panuka biće svojevrsna pozornica domaćim i stranim pesnicima N.S.

Postalo je tradicija da se "Beogradskim međunarodnim susretima pisaca" priključuje i Pančevo kao jednodnevni domaćin i da tom prilikom, u periodu od 17. do 22. septembra ugošćava grupe inostranih književnika.

Tako će u subotu, 21. septembra gosti Pančeva biti Džejms Saterlend (Velika Britanija), Adam Fehti i Abdulah Al Kasini (Tunis), Dorit Silverman (Izrael), Gžegož Valčak (Poljska) i Predrag Bjelošević (Republika Srpska). Domaćini će im biti književnici Miodrag Jakšić, umetnički direktor 56. Beogradskih međunarodnih književnih susreta i naša sugrađanka, književnica Gordana Vlajić i članica Upravnog odbora Udruženja književnika Srbije.

Zahvaljujući predusretljivosti Turističke organizacije Pančevo, gosti će pesničko poslepodne provesti na katamaranu koji će ploviti našom rekom, do ušća Tamiša u Dunav uz obilazak blizanačkih svetionika koji ove godine "pune" 110 godina. Učesnici poetskog dela programa na katamaranu, pored pesnika iz inostranstva, biće i pančevački pisci: Jasna Milićev Martinez Hernandez, Milena Burčul Mrkela, Dušan Milojević i Dragan Petković.

 

14 vitezovic 620x0

Na slici: Milovan Vitezović

 

Inače, i ovogodišnji Beogradski međunarodni susreti pisaca, otpočeli su koktelom u Skupštini grada Beograda, a prisutne je pozdravio Milovan Vitezović, predsednik Udruženja književnika Srbije. Takođe, u okviru ovih susreta održaće se i okrugli stolovi sa temama: Nacionalne književnosti i globalizam i Stih kao nada, ohrabrenje i vera, kao i posebne, tematske tribine povodom 125 godina od rođenja Momčila Nastasijevića i 200 godina od rođenja Volta Vitmana.

Autor:  G.V.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00