sreda, 18. septembar 2019.  07:46h
Pročitano 1294 puta

Promocija novog romana za decu Pančevke Gordane Vlajić „Zedsi“

Promocija neobičnog romana pod nazivom „Zedsi“, koji je napisala književnica iz Pančeva, Gordana Vlajić održana je u petak, 13. septembra, u Svečanoj sali Udruženja književnika Srbije u Beogradu. 

Književnica Gordana Vlajić potpisivala je primerke knjiga za đake koji su bili na promociji Književnica Gordana Vlajić potpisivala je primerke knjiga za đake koji su bili na promociji Ljiljana Crnić

Roman je objavila Izdavačka kuća "Pčelica", a promociju su, pored pradstavnika izdavača - urednice Bojane Jovanović i Nevene Marković, marketing menadžerke - učinili zanimljivijom i dvoje mladih glumaca, Đorđe Mišina i Tamara Mladenović, koji su govorili odlomke.

Predstavljanju ove knjige za mlade, odnosno ovog romana za pripadnike ZED generacije (za sve rođene posle 2005. godine) prisustvovalo je četrdesetoro šestaka iz beogradske osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i brojni književnici među kojima je bio i Ljubivoje Ršumović.

 

Гоца 2

 

Svaki đak-zeds je dobio po knjigu koju im je autorka, nakon promocije, potpisivala. 

Zašto u romanu piše da je hibridni, pitali su učenici. 

Knjiga nosi podnaslov hibridni roman jer sadrži QR kodove kreirane za čitaoce romana, tako da pojedine junake ovog romana - čitaoci upoznaju i glasovno, objasnila je Gordana Vlajić.

 

FB IMG 1568411321330

 

Kako knjiga ima i svoju FB i instagram stranu, budući čitaoci mogu "dopisivati" i obogaćivati svako naredno izdanje ovog romana, tako što će na društvene mreže "kačiti" priče iz svog života, snimati šale, svoje muzičko instrumentalne tačke ili glumače role. 

Posetioci FB i instagram stranica ZEDSI će svojim lajkovima birati najuspelije snimke, a konačnu reč - šta će "ući" u sledeća izdanja ZEDSA, imaće urednica "Pčelice" sa svojim saradnicima uključujući i autorku, Gordanu Vlajić.

 

Korica K1

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00