ponedeljak, 7. septembar 2015.  08:10h
Pročitano 952 puta

Počinju “Dani makedonske kulture”

Peti "Dani makedonske kulture" počeće danas, prvom u nizu književnih večeri, od 19 sati, u Domu kulture Glogonj.

"Dani makedonske kulture" je manifestacija koja se tradicionalno organizuje svakog ponedeljka u septembru, s glavnim ciljem da neguju i očuvaju kulturu Makedonaca u Pančevu, Glogonju, Jabuci i Kačarevu, mestima gde su najbrojniji. 

Nakon otvaranja, do kraja septembra će se ovi književni susreti održavati svakog ponedeljka. Naredno književno veče planirano je 14. septembra u Jabuci, 21. septembra u Kačarevu, a 28. septembra u Pančevu.

Organizatori su najavili da će na “Danima makedonske kulture” učestvovati pesnici Ilija Betinski, Miljurko Vukadinović, Biljana Andonov Doneski, Iskra Peneva, Janko Voinović. 

Manifestacija će biti zatvorena izložbom makedonske likovne umetnice Ive Josifove, koja će biti priređena 29. septembra, u Domu kulture Glogonj. Izložba će biti otvorena sedam dana.  

Dane makedonske kulture” realizuje Dom omladine Pančevo u saradnji sa Pokrajinskom vladom, Sekretarijatom za kulturu i Sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Nacionalnim savetom makedonske nacionalne zajednice u Srbiji i Udruženjem književnika Srbije.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00