subota, 15. jun 2019.  09:31h
Pročitano 1300 puta

Predavanja u Muzeju o Đorđu Vajfertu 15. i 16. juna

U pratećem delu programa manifestacije Dani Vajferta u Narodnom muzeju Pančevo biće i interesantnih predavanja iz istorije našeg grada, ali i o liku i delu Đorđa Vajferta, 15. i 16. juna.

Nikola Vlajić, pored fotografije Đorđa Vajferta Nikola Vlajić, pored fotografije Đorđa Vajferta dnevni list Politika

Predavanje pod nazivom "Iz života i dela Đorđa Vajferta" biće održano u nedelju, 16. juna, u svečanoj sali Narodnog muzeja u Pančevu sa početkom u 19 časova. Govoriće Nikola Vlajić.

U subotu, 15. juna od 17 časova u Narodnom muzeju Pančevo predavanja će održati mentori i polaznici grupe za istoriju Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin Pančevo.

Najpre će govoriti o Đorđu Vajfertu, ko je bio i u kojim poljima je delovao, potom o Vajfertovom školovanju i crkvi Svete Ane. Jedno kraće predavanje biće posvećeno i Adamu Kosaniću.

Pošto je ove godine 100 godina od posete Pančevu Mihajla Pupina, njemu će takođe biti posvećena posebna pažnja. Govoriće se o njemu, njegovom školovanju i samoj poseti Pančevu 1919. godine. Sva predavanja držaće učenici grupe za istoriju Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin", Pančevo. Njihov mentor Nikola Koneski održaće predavanje o crkvi Svete Ane.

Ulaz na oba predavanje je slobodan.

grupa za istoriju Centra za talente i Nikola Koneski na takmicenju u Boru

Autor:  Pančevo MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00