sreda, 13. februar 2019.  14:19h
Pročitano 2105 puta

Kulturni centar Pančeva: Raznovrstan program u februaru

Kulturni centar Pančeva je u februaru pripremio program za svačiji ukus, a kao najzanimljivije izdvajamo romantični koncert Nevernih beba, multimedijalnu izložbu Kolekcija decenija a i predstavljanje izdavačke kuće Heliks.

Raznovrstan program u februaru Raznovrstan program u februaru Pančevo MOJKraj.rs

Muzički sastav Neverne bebe održaće romantični koncert povodom Dana zaljubljenih u četvrtak, 14. februara u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Pančeva. 

Karakteristični po ideji od koje nisu hteli da odstupe ni u najtežim godinama i želeći da sviraju jedino ono što osećaju bez kompromisa, članovi Nevernih beba izborili su se za svoju čvrstu poziciju na srpskoj pop-rok sceni i deklarisali kao skup izuzetnih muzičara koji najbolje od sebe daju na koncertima. Tokom karijere duge 25 godina, održali su preko dve hiljade koncerata i objavili su sedam studijskih albuma. Nastupili su kao predgrupa grupi Toto 2006. godine na Tašmajdanu, kao i na koncertu Lenija Kravica u Beogradskoj areni 2008. godine. Na albumu Iza oblaka ostvarena je saradnja sa svetski poznatim muzičarem Sajmonom Filipsom iz grupe Toto.

Multimedijalna izložba Kolekcija decenija biće otvorena u četvrtak, 21. februara u 19 časova u Galeriji Milorada Bate Mihailovića. Reč je o kustosko-umetničkom istraživanju kustoskinje Zorane Đaković Minniti i umetnika Siniše Ilića u saradnji sa Ivanom Markez Filipović, urednicom programa vizuelnih umetnosti i kolekcije Kulturnog centra Pančeva. Izložba će obuhvati i izložbu radova umetnika Siniše Ilića, Nadežde Novičić, Anssi Kasitonni, Karsten Konrad, Olivere Parlić, Dubravke Sekulić, Ljubice – Cuce Sokić, Anika Ström i drugih.

Ideja kustosko-umetničkog istraživanja Kolekcija decenija je otvorena platforma koja polazi od promišljanja i pozicioniranja kolekcije Oktobarski salon, formirane oko jedne od grupnih izložbi na kulturnom prostoru bivše Jugoslavije. Izložbe otvaraju pitanja kako kolekcija utiče na umetničku scenu u svom okruženju, kako je definiše i kako pokreće dalja umetnička razmišljanja i produkciju radova. Kakav je odnos između radova koji se nalaze u kolekciji i onih koji gravitiraju oko iste. Kako kolekcija funkcioniše izmeštena iz svog okruženja? Postoji li i kakav je odnos s drugim kolekcijama? Izložba će trajati do petka, 8. marta.

U utorak, 26. februara u 19 časova u Galeriji Milorada Bate Mihailovića biće predstavljena Izdavačka kuća Heliks. Na promociji će učestvovati dr Milan Ćirković, dr Srđa Janković i Bojan Stojanović. 

Izdavačka kuća Heliks osnovana je 2005. godine s ciljem da srpsko tržište knjiga obogati najboljim svetskim naslovima iz oblasti popularne nauke. Naši čitaoci moći će da uživaju u delima pisaca koji imaju dar da formalni jezik nauke pretoče u uzbudljivo štivo što se s lakoćom čita i razume. Ričard Dokins, Brajan Grin, Mičio Kaku, Karl Segan, Met Ridli, Stiven Pinker, Džon Gribin, Pol Dejvis i mnogi drugi poznati autori čine stvaralačku bazu čija će dela „Heliks” objaviti na srpskom jeziku.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00