petak, 26. oktobar 2018.  10:26h
Pročitano 1102 puta

Kulturni centar nabavio savremenu digitalnu opremu za bioskop

U dvorani Kulturnog centra Pančevo sinoć je svečano otvoren digitalni bioskop za sve posetioce i ljubitelje filma.

Najsavremenija digitalna oprema za bioskope u Kulturnom centru Pančevo Najsavremenija digitalna oprema za bioskope u Kulturnom centru Pančevo NIS

Nabavkom najsavremenije opreme uz podršku NIS-a,  publika će imati priliku da uživa u potpuno novoj tehnologiji projektovanja domaćih i svetskih autorskih i dokumentarnih filmova.

Vrednost projekta iznosi više od tri miliona dinara, a kompletnu realizaciju podržala je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ sa ciljem popularizacije i unapređenja filmske umetnosti i kulturne ponude Grada Pančeva.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici grada, kompanije NIS, Kulturnog centra Pančevo, Filmskog centra Srbije i mnogobrojne zvanice. Ovom prilikom prikazani su i kratkotrajni filmovi domaćih filmskih autora. Podrškom projekata iz oblasti kulture, kompanija NIS unapređuje razvoj mladih talenata i poboljšava uslove kulturnih ustanova.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je značaj saradnje grada i kompanije NIS.

 

0 sasa pavlov kc pvo

 

Zaista je veliko zadovoljstvo što možemo da prisustvujemo predstavljanju najnovijeg bioskopskog projekta koji smo dobili zaslugom NIS-a i Filmskog centra Srbije. Posebno sam ponosan  na saradnju sa NIS-om,  kompanijom koja iz dana u dan pokazuje svoju veliku društvenu odgovornost. Mi imamo to zadovoljstvo da kroz program “Zajednici zajedno” uspešno sarađujemo već 10 godina, gde smo sproveli 132 projekta čija je vrednost skoro 152 miliona dinara. Podržani projekti nisu bili samo iz oblasti kulture, kakav je ovaj današnji, već su pokrivali i projekte iz drugih oblasti poput sporta, socijalne zaštite, ekologije. Siguran sam da će ova saradnja na obostrano zadovoljstvo da se nastavi, rekao je Pavlov.

Vladimir Gagić, direktor Bloka “Prerada” u NIS-u je naglasio značaj ulaganja kompanije NIS u kuturni razvoj Pančeva.

Veliko je zadovoljstvo što mogu da prisustvujem promociji digitalnog projektora, jednog od najsavremenijih u Srbiji, čiju nabavku je podržala naša kompanija u okviru programa “Zajednici zajedno”. Kroz ovaj program realizovali smo mnogo projekata u Pančevu, gradu gde je smešten i jedan od najznačajnijih NIS-ovih objekata – Rafinerija nafte Pančevo, koja se u prethodnih deset godina intenzivno razvija. Takođe želimo da kao kompanija doprinesemo razvoju Pančeva i u drugim segmentima uključujući  kulturu, ekologiju i mnoge druge oblasti, kazao je Gagić.

Nemanja Bogdanov, direktor Kulturnog centra u Pančevu zahvalio se kompaniji NIS na podršci i naglasio značaj nabavke digitalnog projektora za kulturni život Pančeva.

 

0 nemanja bogdanov kc pancevo

 

Zaista je veliki dan za Grad Pančevo i Kulturni centar Pančevo, jer smo nabavili jedan od najsavremenijih projektora koji u Srbiji trenutno postoji. Do sada nismo imali sredstva da kupimo ovaj digitalni projektor, ali uz pomoć naših partnera, Naftne industrije Srbije i Filmskog centra Srbije, konačno su se stekli uslovi. Iskreno se nadam da ćemo nastaviti da negujemo filmsku tradiciju zahvaljujući jednom ovakvom projektoru, kazao je Bogdanov.

Pod sloganom „Budućnost na delu“, NIS već 10 godina podržava projekte čiji je cilj promocija i podrška kulturi, talentovanim umetnicima i istinskim društvenim vrednostima.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

0 #1 Cinema Serbia 01-11-2018 21:27
Za neupućene: Ovaj projektor lampaš ne pripada grupi najmodernijih projektora. Laserski kino projektori se koriste vec dve god sa kvalitetnijom projekcijom.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00