sreda, 24. oktobar 2018.  19:17h
Pročitano 960 puta

Jesenji koncert KUD Banatski vez u Dolovu

U velikoj sali Doma kulture Dolovo 20. oktobra održan je "Jesenji koncert“ KUD-a "Banatski vez". 

detalj s Jesenjeg koncerta Banatskog veza detalj s Jesenjeg koncerta Banatskog veza MZ Dolovo

Pored domaćina nastupili su i gosti iz Rumunije, Folklorni ansambl „Valja Somešuluj“ (Ansamblul folkloric „Valea Somesului“) iz opštine Gerla (županija Kluž, oblast Transilvanija). Naziv ovog folklornog ansambla u prevodu znači „Dolina reke Someš“. 

 

0 Folklorni ansambl Valja Somesuluj

 

U okviru „Jesenjeg koncerta“ nastupili su i KUD „Branko Ćopić“ iz Majura kod Jagodine, koji su uzvratili posetu i KUD „Paja Marganović“ iz Deliblata, sa kojima Dolovci često sarađuju. Koncert folklora je trajao oko dva sata, a publika je imala prilike da isprati raznovrstan program.

Sledećeg dana, domaćini su gostima iz Rumunije predstavili Staru banatsku kuću Stajić sa podrumom vina Udruženja vinara „Sveti Trifun“ iz Dolova i slikarski atelje Živka Novkovića. Dolovački slikar Živko Novković je poklonio predstavniku rumunskog folklornog ansambla svoj pejzaž, rađen tehnikom ulja na platnu.

 

zivko slika poklon

 

Predstavnik folklornog ansambla iz Rumunije je preneo pozdrave predstavnika Opštine Gerla, predstavnicima Mesne zajednice Dolovo, zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu, pozvao Folklorni ansambl KUD-a „Banatski vez“ da budu gosti festivala koji se održava u Gerli i izrazio želju za bratimljenjem dva mesta, Dolova i Gerle.

 

zajednicka fotografija 21.10.2018

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00