četvrtak, 18. oktobar 2018.  19:13h
Pročitano 1614 puta

Veliki uspeh "Paunovića" u godini jubileja

Članovi Kulturno-umetničkog društva “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo, ostvarili su veliki uspeh na 55. Festivalu muzičkih društava Vojvodine, koji je održan 13. i 14. oktobra u Rumi.

Za izvođenje programa u celini ansambl je osvojio 96,25 poena, nagrađen zlatnom plaketom i svrstan je u red  pet odabranih, najboljih ansambala Vojvodine Za izvođenje programa u celini ansambl je osvojio 96,25 poena, nagrađen zlatnom plaketom i svrstan je u red pet odabranih, najboljih ansambala Vojvodine KUD Stanko Paunović

U programima festivala predstavilo se 15 ansambala, koji su prethodno nastupili u programima opštinskih, gradskih i regionalnih smotri održanim širom Vojvodine.

Tokom dvedesetpetominutnog predstavljanja članovi prvog izvođačkog ansambla i narodnog orkestra Paunovića, izveli su pesme iz Homolja “Devojka se Suncu protivila” i “Čije je ono devojče”, sprske igre iz Homolja, narodnu melodiju Polomka iz severoistočne Srbije i vlaške igre iz okoline Negotina, u muzičkom aranžmanu Gracijana Petrovića i koreografiji Dejana Trifunovića, kaže Dejan Trifunović iz KUD Stanko Paunović.

Za izvođenje programa u celini ansambl je osvojio 96,25 poena, nagrađen zlatnom plaketom i svrstan je u red pet odabranih, najboljih ansambala koji će predstavljati Vojvodinu na republičkonm festivalu, koji će biti održan 9. i 10. decembra u Čačku.

Ovo značajno ostvarenje predstavlja nastavak uspešnog niza koji su započele mlađe selekcije Paunovića u godini jubileja, 70 godina postojanja društva, u kojoj su osvojene četiri zlatne plakete: u kategoriji nižih razreda na Muzičkom festivalu dece Vojvodine, u kategoriji viših razreda na Muzičkom festivalu dece Vojvodine i Smotri dečjih folklornih ansambala Srbije, i najnovija zlatna plaketa na 55. Festivalu muzičkih društava Vojvodine.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00