četvrtak, 6. septembar 2018.  23:34h
Pročitano 2032 puta

Izložba "Živeo Kavandoli" na Hercegnovskom strip festivalu (VIDEO)

Strip izložba “Živeo Kavandoli” nastala u čast Osvalda Kavandolija, tvorca legendarne “Linije” ili “La Linee”, gostovaće na jednom od najprestižnijih strip festivala u regionu – Hercegnovskom strip festivalu, koji se održava od 7. do 12. septembra.

Zograf & La Linea Zograf & La Linea KomunikArt

Izložba će biti otvorena u petak, 7. septembra u 20.30 u Gradskoj galeriji “Josip Bepo Benković” u Herceg Novom.

“Živeo Kavandoli” je velika međunarodna izložba koja je prošle godine u okviru Nova Festivala o u organizaciji Udruženja “KomunikArt”, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i MUSILA iz Breše, obeležila desetogodišnjicu smrti autora najpoznatijeg animiranog “čovečuljka”. Više od stotinu strip autora iz čitavog sveta crtalo je ilustracije inspirisane Kavandolijevom Linijom. 

U okviru Hercegnovskog strip festivala poseban program imaće i Saša Rakezić (poznat kao Aleksandar Zgoraf) selektor strip programa Nova Festivala, a gošća iz Srbije biće i strip crtačica Dragana Kuprešanin.

 

PieroTonin potpis fotografije KomunikArt

Na slici: rad Piero Tonin-a  (foto: KomunikArt)

 

„La Linea” je neodvojiva od svog autora, Osvalda Kavandolija, animatora i strip crtača koji je obeležio italijansku istoriju industrijskog dizajna i grafike, masovnih komunikacija, kao i italijansku kolektivnu svest. 

Kavandoli je stvorio „Liniju” u formi stripa 1969. godine, u reklamne svrhe, za italijanskog proizvođača bele tehnike. Međutim, „La Linea” se uskoro seli na male ekrane i postaje popularna širom sveta, hodajući kroz preko 250 epizoda.

Pogledajte kako je otvaranje izložbe izgledalo u Pančevu:

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00