utorak, 21. avgust 2018.  22:39h
Pročitano 2656 puta

Održano "Rumunsko veče" u Dolovu (VIDEO)

Na trgu ispred  Doma kulture u Dolovu, u petak, 17. avgusta, u okviru letnjeg programa, održan je kulturno-umetnički program pod nazivom „Rumunsko veče“.

Raznovrstan program na Trgu u Dolovu u okviru kojeg su se predstavili izvođači rumunske muzike, pesme i igre Raznovrstan program na Trgu u Dolovu u okviru kojeg su se predstavili izvođači rumunske muzike, pesme i igre Zoran Kompar

U okviru programa nastupili su muzički orkestri, solisti, mešovita pevačka grupa i folklorni ansambl iz Dolova, koji su publici u Dolovu predstavili tačke sa kojima će nastupiti na Velikom festivalu rumunske muzike i folklora u Ovči, a koji će se održati od  23. do 25. avgusta. Dolovački orkestar fanfara je u okviru večeri svirao repertoar sa kojim se predstavio na festivalima fanfare u Vojvođincima i Banatskom Novom Selu.

Orkestar fanfara KUD-a „Jon Kreange“ je izveo „Splet narodnih melodija“, a mešovita pevačka grupa istog KUD-a je izvela dve rumunske narodne pesme; i orkestar fanfara i pevačku grupu predvodio je dirigent Dorel Mihajlov.

Folklorni ansambl KUD-a „Banatski vez“ u saradnji sa Domom kulture se predstavio koreografijom „Rumunske igre iz južnog Banata“, koju je pripremio i sa ansamblom uvežbao koreograf Lučijan Danilov. Solista na trubi KUD-a „Fanfara Glenfor Ambasador“, Sava Banjaš, izveo je blok „Rumunskih narodnih pesama“.

Pored izvođača iz Dolova, u okviru programa su se predstavili i gosti iz Rumunije: vokalna solistkinja iz Temišvara, Florika Nikoli i Profesionalni ansambl „Timiš“, sa vokalnim solistima i spletom igara iz ravničarskog Banata, koji vodi umetnički direktor ansambla, Dumitru Raduciju.

KUD „Veselia“ iz Glogonja, u okviru večeri je predstavio sledeći program: orkestar sa spletom rumunskih narodnih melodija, solista na panovoj fruli Dorel Marjanu i folklorni ansambl sa numerom „Igre iz Erdelja“ u koreografiji Lučijana Danilova.

Autor:  Aktiv mladih Dolovo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00