sreda, 25. jul 2018.  07:42h
Pročitano 2432 puta

"Banatski vez" organizovao zabavno veče u Dolovu

Na novom trgu ispred Doma kulture u Dolovu 21. jula održan je drugi program u okviru letnjeg programa Doma kulture Dolovo. 

KUD "Banatski vez" se predstavio dolovačkoj publici sa četiri ansambla KUD "Banatski vez" se predstavio dolovačkoj publici sa četiri ansambla Dom kulture Dolovo

Dolovce je poslužilo vreme bez padavina, pa su mogli sa zadovoljstvom da isprate Kulturno-zabavno veče KUD-a "Banatski vez", kao prvi letnji program na otvorenom.

KUD "Banatski vez" se predstavio dolovačkoj publici sa četiri ansambla (najmlađa grupa dece, starija grupa dece, izvođački ansambl i prvi ansambl) i sa vokalnim solistima. 

 

0 dolovo kud banatski vez letnji program 1

 

Koreograf Zoran Radoičić iz Starčeva uspešno vodi folklorni ansambl u Dolovu duže od tri godine. U okviru ove večeri KUD se predstavio sa sledećim koreografijama: "Igre iz Banata", "Igre iz Leskovca", "Igre iz Srbije", "Šopske igre", "Igre iz Šumadije", "Vranjsko polje", "Igre iz Pirota", "Sedenka". 

Vokalne solistkinje Milica Nikolić i Tamara Kostić otpevale su pesme "Vrbice, vrbo zelena" i pesmu "Đimđiri". 

Predsednica KUD-a "Banatski vez", Dragana Pendić, izrazila je zadovoljstvo brojnošću dece i mladih, koji učestvuju u radu kulturno-umetničkog društva i koji su sa ponosom pokazali svoje igračko umeće pred dolovačkom publikom.

 

0 dolovo kud banatski vez letnji program 2

Autor:  Dom kulture Dolovo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00