sreda, 16. maj 2018.  06:43h
Pročitano 1478 puta

Pančevac Nikola Dragaš održao prvu školu karikature u Gračanici

Prva trodnevna škola karikature organizovana je od 8. do 10. maja u prostorijama čitaonice "Darinka Jevrić" u Gračanici na Kosovu i Metohiji.

Školu karikature je vodio naš istaknuti karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš iz Pančeva Školu karikature je vodio naš istaknuti karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš iz Pančeva N.D.

Školu karikature je vodio naš istaknuti karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš iz Pančeva, a školu je pohađalo dvadeset polaznika. 

Tokom trodnevnog rada škole karikature deca su imala prilike da se upoznaju sa pojmom, ulogom i suštinom karikature i ilustracije. 

Na prvom času rađena je vežba kreativnog razmišljanja, gde su od određenih pojmova imali zadatak da naprave gotove crteže. Tako je od lista nastao jež, od drveta pudlica, od jabuke Vijetnamac. 

Na drugom času deca su radila portret-karikaturu, gde su portretisali poznate i znamenite ličnosti. Na trećem času radili su "geg" karikaturu ili karikaturu situacije. 

Svako dete je dalo maksimum i pokazala da njihova mašta daleko doseže, kazao je Nikola Dragaš.

Nikola Dragaš posetio je učenike u školama u Starom Gracku, Orahovcu i Prizrensku bogosloviju gde je učenicima održao kraća predavanja.

Izložba radova "Prve škole karikature" održana je u petak, 11. maja u 20 časova. Na izložbi su govorili akademska slikarka Maja Todić, karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš i dečji pesnik Milutin Đuričković koji je pročitao nekoliko svojih pesama. 

Polaznici škole su dobili diplome za uspešno završenu školu karikature, a nagradu za najuspešniju karikaturu dobila je Teodora S. Dimitrijević.

 

0 skola karikature u gracanici diplome

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00