ponedeljak, 7. maj 2018.  20:19h
Pročitano 533 puta

Predstavljanje „Rukopisa“ od 17. do 19. maja

„RUKOPISI 41“ Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora EX YU za ovu godinu biće predstavljen na trodnevnom festivalu u Pančevu i Beogradu od 17. do 19. maja.

"Rukopisi 41" biće predstavljeni na trodnevnom festivalu u Pančevu i Beogradu "Rukopisi 41" biće predstavljeni na trodnevnom festivalu u Pančevu i Beogradu

Četvrtak, 17.5.2018    16 časova

Atrijum Narodne biblioteke Srbije, Skerlićeva 1, Beograd

Tribina „Pedeset godina pobune (ili: kada će već jednom ta Šezdeset osma?!)“

Učestvuju: Lamija Begagić (Bosna i Hercegovina), Davor Ivankovac (Hrvatska), Danilo Lucić, Jasmina Topić, Srđan Gagić i Vule Žurić kao moderator.

„Rukopisi“ su i prošle, jubilarne godine, deo promotivnih tribinskih aktivnosti predstavili i mladoj beogradskoj književnoj publici. Ove godine, u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i pesničkim festivalom Trećeg trga „Trgni se! Poezija!“, kao svojevrsni uvod u svečano otvaranje ovog festivala, u atrijumu zdanja na Svetosavskom platou biće održana tribina posvećena pedesetogodišnjici studentske pobune. Mladi a već afirmisani književni stvaraoci razgovaraće o odjecima lipanjskih gibanja na današnju generaciju mladih buntovnika i o uticaju ideologije na njihovu poetiku. Planirano je da u razgovoru učestvuju i gosti pesničkog festivala, koji će biti svečano otvoren na istom mestu u 18.00 časova.

Petak, 18.5.2018      20 časova

Dvorana „Apolo“ Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6, Pančevo

„Da vas čujemo!“ – književno veče gostiju „Rukopisa“

Učestvuju: Lamija Begagić (Bosna i Hercegovina), Davor Ivankovac (Hrvatska), Petar Andonovski (Makedonija) i mladi autori iz regiona

Pančevačka književna publika biće u prilici da se upozna sa književnim delom gostiju „Rukopisa“ i da čuje šta mladi i još mlađi pisci misle o sadašnjem stanju stvari na regionalnoj književnoj sceni.

21.30 čas

NaranDŽemovanje, Rukopisi edišn.

Na NaranDžemovanju su dobrodošli svi koji znaju i vole da sviraju, pevaju, repuju, bitboksuju ili recituju, ali i svi oni koji u muzici jednostavno uživaju.

Specijalno za Rukopise, muzičari su dobili zadatak da na tekstove pesama koje su pristigle putem konkursa stvore originalnu muziku i premijerno izvedu kompozicije.

Subota, 19.5.2018    16 časova

Plato Milana Mladenovića/Mali klub Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10, Pančevo

Književna radionica za autore i posetioce festivala 
Voditeljka radionice: Jelena Angelovski

19 časova

Dvorana "Apolo" Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6, Pančevo
Promocija Rukopisa 41 - učestvuju urednici i autori iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore i Makedonije

21.15 časova
Koktel i žurka

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00