nedelja, 6. maj 2018.  11:52h
Pročitano 1670 puta

Ciklus koncerata povodom Dana škole

U Muzičkoj školi Jovan Bandur u Pančevu tokom maja biće priređen ciklus koncerata povodom Dana škole.

Više koncerata tokom maja biće organizovano povodom obeležavanja Dana muzičke škole Više koncerata tokom maja biće organizovano povodom obeležavanja Dana muzičke škole

Koncert nagrađenih učenika održaće se u sredu, 9. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Predstaviće se solisti i kamerni ansambli, a na programu će biti dela A. Dvoržaka, H. Vjenjavskog, J. Bramsa i drugih kompozitora.

Koncert profesora biće priređen u petak, 11. maja od 18.30 u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Publika će čuti kompozicije A. Hačaturjana, K. Debisija, F. Lista i drugih autora.

Koncert velikih ansambala, centralni koncert povodom Dana škole, realizovaće se u ponedeljak, 14. maja od 18 sati u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Nastupiće Hor OMŠ, Hor „Belkanto”, Duvački orkestar OMŠ, Orkestar harmonika, Gudački orkestar SMŠ, kao i Tamburaški orkestar „Neven”. Posetioci će uživati u klasičnoj, tradicionalnoj i popularnoj muzici. Na programu će biti dela V. A. Mocarta, J. Bramsa, A. Pjacole, I. Bajića, M. Tajčevića i drugih kompozitora.

Učenici solo pevanja prirediće javni čas u četvrtak, 17. maja od 18 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Na programu će biti solo pesme i arije A. Skarlatija, Đ. Kačinija, V. A Mocarta, M. Prebande i drugih.

Koncert solo pevača, klasa prof. Tatjane Stojiljković, održaće se u sredu, 23. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Ljubitelji arija i solo pesama uživaće u delima A. Skarlatija, V. A. Mocarta, P. I. Čajkovskog, F. Šuberta i drugih kompozitora. Đaci će nastupiti uz klavirsku saradnju prof. Ane Milatović.

Đaci klavira prof. Maje Bošković Novicki nastupiće u utorak, 29. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Na programu će biti dela J. Hajdna, V. A. Mocarta, J. Bramsa, F. Šopena i drugih autora. 

Pijanistkinje Anđela Buvač i Danica Marinković održaće koncert u sredu, 30. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Publika će uživati u delima L. van Betovena, F. Šopnea, D. Šostakoviča i drugiih kompozitora.

Učenici gudačkog odseka prirediće završni godišnji koncert u četvrtak, 31. maja od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Posetioci će čuti kompozicije H. Vjenjavskog, A. Komarovskog, P. I. Čajkovskog i drugih autora.

Ulaz na sve događaje je slobodan.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00