sreda, 18. april 2018.  21:14h
Pročitano 2534 puta

Foto safari u Ivanovu okupio fotografe iz Srbije i regiona (FOTO)

U Ivanovu je 15. aprila organizovan po jedanaesti put "Foto safari" koji je okupio fotografe iz Srbije i regiona. 

Po 11. put Ivanovo je bilo domaćin fotografima iz Srbije i regiona Po 11. put Ivanovo je bilo domaćin fotografima iz Srbije i regiona Dejan Valek

Više od 200 fotografa iz Srbije i regiona došlo je u Ivanovo da bi kroz svoje objektive ovekovečili predivne pejzaže i fragmente iz života meštana ovog najmanjeg sela na teritoriji Pančeva.

Za njih je organizovana plovidba Dunavcem, vožnja traktorom, imali su prilike da obiđu domaćinstva i fotografišu stanovnike u narodnim nošnjama.

 

0 foto safari

 

Fotografi su bili veoma zadovoljni izborom motiva i sve im je bilo zanimljivo za fotografisanje.

Zoltan Bisak, predsednik foto kluba Dunavac Ivanovo za RTV je izjavio da je sve počelo pre nešto više od jedne decenije kada se grupa entuzijasta okupila u Ivanovu sa željom da organizuje mali foto safari i ovekoveči ovaj zaista lep ambijent.

Fotografije su bile jako dobre i odlučili smo da napravimo okupljanje za veći broj fotografa i došlo je do velikog buma. Svake godine sve više fotografa dolazi, kaže Zoltan Bisak.

Foto safari je odlična prilika da se promoviše Ivanovo i seoski turizam.

Nemanja Rotar, član gradskog veća za kulturu mišljenja je da je foto safari prava stvar za ljubitelje umetničke fotografije, ljude koji se fotografijom bave i profesionalno i amaterski.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu podsetio je da na foto safariju dominiraju dve teme. 

Jedna je slobodna tema, a druga tema je Ivanovo. Te fotografije sa temom Ivanovo ostaju u trajnom vlasništvu Doma kulture tako da mi za poslednjih 11 godina već imamo lepu kolekciju, rekao je Marko Guran.

Radove sa ovog Foto safarija publika će imati prilike da pogleda na Salonu umetničke fotografije “Ivanovo u fokusu” koji će biti organizovan 15. avgusta.

Autor svih fotografija u galeriji je Dejan Valek

Autor:  RTV/Snežana Filipović
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00