subota, 14. april 2018.  08:27h
Pročitano 1542 puta

Učestvujte u stvaranju izložbe “Budite u Muzeju”

Narodni muzej Pančevo poziva ljubitelje selfija da se pridruže stvaranju izložbe “Budite u Muzeju” koja će biti otvorena 19. maja u Noći muzeja. 

Narodni muzej Pančevo poziva ljubitelje selfija da se pridruže stvaranju izložbe “Budite u Muzeju” koja će biti otvorena 19. maja u Noći muzeja Narodni muzej Pančevo poziva ljubitelje selfija da se pridruže stvaranju izložbe “Budite u Muzeju” koja će biti otvorena 19. maja u Noći muzeja

Svoje selfije sa putovanja, interesantnih mesta ili značajnih trenutaka možete poslati na Facebook, Twitter ili Instagram profil Narodnog muzeja Pančevo do 10. maja. 

Selfi se smatra potomkom autoportreta. Sebe su slikali čuveni umetnici poput Rembranta, Van Goga, Egona Šilea, Milene Pavlović Barili, Olje Ivanjicki, Stefana Teneckog. Prvi put je zabeležen fotoaparatom 1839., a 2013. godine našao je svoje mesto u Oksfordskom rečniku.

Kroz izložbu publika će se upoznati sa istorijatom selfija, razliku između autoportreta i selfija, njegovim vrstama i podvrstama, društvenoj, kulturološkoj i psihološkoj dimenziji, o delu populacije koja najviše pravi selfije, ali i u kojim zemljama i kojim situacijama su zakonom zabranjeni zbog opasnosti kojima se izlaže autor selfija, kao i o drugim zanimljivostima koje prate ovaj, poslednjih godina, opšte prihvaćen fenomen.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00