utorak, 13. mart 2018.  11:09h
Pročitano 1015 puta

Kroz program "Zajednici zajedno" rekonstruisan deo zgrade Doma omladine

Uređenje i rekonstrukcija dela zgrade Doma omladine u Pančevu podržala je Kompanija NIS u okviru programa “Zajednici zajedno”, a šta je tim novcem urađeno prikazano je sinoć na svečanom otvaranju manifestacije “Otvorena vrata”.

Ulaz u Dom omladine Pančevo Ulaz u Dom omladine Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Svečanom predstavljanju realizacije projekta prisustvovali su Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada u NIS-u i Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo.

Dom omladine Pančevo predstavlja jedan od kulturnih simbola grada, a podizanjem funkcionalnosti i adaptacijom delova zgrade, stvoreni su uslovi za rad mladih muzičara i drugih umetnika, kao i za održavanje raznih manifestacija, što će doprineti razvoju kulturnih vrednosti  grada, navodi se u saopštenju Kompanije NIS. 

Rekonstrukcijom dela zgrade obezbeđen je i nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom, koje će ravnopravno moći da učestvuju u svim kulturnim događajima u ovoj instituciji.

NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru konkursa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ sa ciljem promocije i razvoja tradicionalnih i kulturnih vrednosti Pančeva.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je dobru saradnju lokalne samouprave sa NIS-om na velikom broju projekata istakavši zajedničku odluku da se sredstva pre svega ulažu u infrastrukturu.

Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada, rekao je da je za NIS čast što je imao priliku da učestvuje u modernizaciji zgrade Doma omladine jer je reč o ustanovi koja ima veliki značaj za razvoj kulture Pančeva i mladu populaciju, a da je Kompaniji NIS stalo da se lokalna zajednica u Pančevu razvija, da se razvijaju sport, kultura, ekologija.

Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo, zahvalila je NIS-u na podršci tokom modernizacije zgrade Doma omladine naglasivši da je za njih veoma značajna i rekonstrukcija muzičkog studija koji godinu i po nije radio zbog neuslovnosti. 

Nakon obraćanja, prisutni su obišli renovirane prostorije Doma omladine i prisustvovali prigodnom kulturno-umetničkom programu.

Kompanija NIS je konkursom u 2017. godini u Pančevu podržala pet projekata iz oblasti kulture, sporta i ekologije za koje je izdvojeno 15 miliona dinara, zaključuje se u saopštenju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/NIS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00